Framskjutna placeringar i Mila Stockholm by night

När jaktstart skulle avgöra årets Mila-serie hade snön lagt sig över Grimstaskogen, inte optimalt att gå ut i tät och spåra åt de jagande. Det var just vad både Simon Hector och Stefan Svensson Gelius fick göra. Och båda höll undan! Seger för Simon i Herr och för Stefan i Pöbel.

Vid jaktstart på Mila Stockholm by night är man aldrig säker, det är många bra orienterare med och sekunderna man tjänat ihop genom att springa bra på deltävlingarna ger oftast inga stora avstånd. Simon som samlat flest poäng i serien gick ut 1:42 före närmast jagande, därefter följde resterande startfält inom ytterligare 3 minuter. Snö och masstart gynnade mig som gick ut 5 minuter bakom Simon som 35:e löpare. I det täta fältet kunde jag jobba mig framåt och sprang mesta delen av loppet i en stor klunga. Mot slutet gjorde klungan en krok och jag som hade samlat krafter för en långspurt kunde istället springa solo de sista kontrollerna och i mål som 9:a i totalen och samma etapplacering.

Stefan lag 2:a i serien men när ledaren inte kom till start fick Stefan istället gå ut med dryga minuten till godo på jagande löpare. Stefan behövde inte spåra lika mycket som Simon och jagande löpare hade fler än ett spår att välja på, det blev för svårt för dem och när Stefan inte gjorde några misstag kunde han hålla undan och springa i mål som segrare av inte bara serien utan även etappen! Bakom Stefan fanns bland annat David Hector som sprungit två deltävlingar i Herr men varit borta pga sjukdom ett tag och valde Pöbel-klass och där fick starta sist. Från den positionen plockade David många placeringar och med näst snabbaste tid på etappen, 35 sekunder efter Stefan, kunde David gå i mål som 4:a i totalen. 9 minuter efter Stefan spurtade Hugo Flordal in sekundern före Mattias Kallhauge.

Simons vägval kan ses i vårt vägvalsarkivetappresultat på Eventor och totalresultat kan man än så länge bara se genom att i Winsplits bocka i passertider.

 

Bilden visar pallen för totalen i Herrar, foto Halvor Eid Nielsen.

Uppdaterad senast: 2017-03-10 09:38:22 av Simon Hector

Skapad: 2017-03-09 15:52:40 av Mikael Nilsson