Tufft Ultralång-SM i Skåne

Idag avgjordes Ultralång-SM i Klåveröd i Skåne och Micke Nilsson ställde upp som enda deltagare från Snättringe. Micke hade en tung dag i den tuffa terrängen men placerade sig ändå som 23:e man i ett tunt H21-startfält.

”Om jag hade vetat hur mycket grönområden det var skulle jag inte anmält mig”

Banklipp ultra-SM H21 2015

Micke berättar att han redan från start kände sig tung, kroppen svarade inte som han ville, och att han hamnade själv redan i slingorna som dök upp efter en dryg kilometer. Strax efter slingorna var det en svår kontroll i ett tätt grönområde där han lade runt 4 min och Micke berättar att lusten sprang ifrån honom där. Efter det var det bara att kämpa på – i 18 km till.

”Jag tog det som ett långt träningspass efter det. Det var ganska mycket grönområden på den andra slingan och där gick det inte så fort och jag gick lite snett på några ställen.”

Det blev dock ett bra träningspass! 3:27 h och 28 km (24,1 km fågelvägen) fyller på träningsbanken. Micke slutade på 23:e plats, 1:12:19 efter den mycket starka Gustav Bergman. Terrängen var tuff och Micke säger att om han hade vetat hur mycket grönområden han skulle genom hade han inte anmält sig. I övrigt var terrängen krävande med sten i sluttningarna och det var rejält blött, samt att grönområdena var täta. Detta varvades med öppen lövskog.

"Inför tävlingen trodde jag att jag skulle kunna hänga med i mitten av fältet, någonstans runt 1 min/km efter täten Bergman & co. För det hade jag dock behövt draghjälp vilket jag tyvärr tappade redan i början."

Nu satsar Micke vidare och nästa viktiga tävling blir Långa Natten på 10mila.
"Då ska jag springa snabbare än vad jag gjorde idag!"

Resultat:
http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=9095&groupBy=EventClass

Karta med gps-tracking (ej Micke):
http://gps.tulospalvelu.fi/gps/20150411UltraSMH21/

Nästa vecka är det dags för nästa SM-distans, natt-SM i Kungsängen. David och Simon Hector är anmälda för Snättringe.

”Det ska bli kul att komma igång och springa stora tävlingar igen. Jag siktar på att göra ett bra lopp och ta med mig en bra känsla inför Swedish League och andra kommande tävlingar” kommenterar David. 

Uppdaterad senast: 2017-05-15 22:13:42 av Patrik Äppelgran

Skapad: 2015-04-15 07:51:30 av Mikael Nilsson