Snättringe bjuder in nyanlända

Under långpassen på lördagar bjuder vi under januari-mars in ensamkommande nyanlända att springa i skogen med oss. Det behövs några frivilliga. Det behövs också skor och kläder.

Orienteringen ligger efter många andra sporter när det gäller mångfald och integration. Som ett led i förbättringsarbetet kommer Snättringe under resten av vinterns långpass bjuda in nyanlända att springa med oss. Vi hämtar upp intresserade, springer tillsammans, äter tillsammans och skjutsar tillbaka. Vi får chansen att knyta nya kontakter, sprida vår sport, visa vår natur och göra en insats. Projektet är sanktionerat av Soft och ger även ekonomisk vinning. Även kommunen är involverad.

Det behövs några personer som är villiga att engagera sig. Några uppgifter är att;

  • Besöka boenden för att beskriva orientering och rekrytera löpare.
  • Ta fram en skrift som kan skickas till boendena samt till dem som bor i familjehem.
  • Hämta upp och skjutsa till och från träningarna.
  • Vara värd vid träningarna, dvs. ta emot och springa med.
  • Samla in kläder och se till att de kommer till träningarna.

Det behövs skor och kläder. Ta därför med till klubbstugan och lägg i förrådet. Skor är väl viktigast, men även underkläder, byxor oxh jackor, mössor och handskar kan nog behövas.

Torsdag 21 decemeber kl 17 kommer Huddinge kommuns representant till klubbstugan för att ge oss tips och råd om stort och smått. I samband med det organiserar vi oss. Alla som vill engagera sig är välkommna.

Den som är villig att engagera sig men som inte kan komma på möte kan maila jehector@teila.com eller prata med Elisabeth eller Jörgen.

 

Uppdaterad senast: 2017-12-18 12:52:20 av David Hector

Skapad: 2017-12-17 23:16:21 av Jörgen Hector