Många framgångar under SM-helg

Denna helg har både SM i Långdistans och USM i sprint och lång avgjorts. SSK har haft flera framgångar; seger för Simon Hector i SM långdistans i H18, en fjärdeplats för Vilma Karlsson och en tiondeplats för Kristina Tedhamre i USM-lång D16. Dessutom seger för Stockholms OF:s lag i distriktsstafetten på USM, där Vilma sprang i segrande lag!

Tävlingarna inleddes dock redan i fredags med sprint på USM. Årets upplaga av USM gick i Sundsvall och Snättringe hade fem löpare på startlinjen; Ivar Lidström Lauri och Mattias Kallhauge i H15, Tobias Karlsson i H16 samt Vilma Karlsson och Kristina Tedhamre i D16. Sprinten avgjordes i ett snabblöpt område i Sundsvall. Bäst av SSK-löparna här var Kristina Tedhamre som tog en hedrande 17:e plats. Flera andra gjorde bra lopp: Mattias Kallhauge kom 36:a, Tobias Karlsson 53:a och Ivar Lidström Lauri 61:a i sina respektive klasser. Vilma Karlsson stämplade tyvärr fel men hade ett bra lopp på gång. Flera stockholmsungdomar gjorde mycket fina resultat här.

USM följdes upp med en långdistans på lördagen, som var mycket svår. Sträcktiderna visar långa tider och flera bommar, även av segrare. Det verkar dock ha passat SSK:arna väldigt bra, med flera framskjutna placeringar. Vilma tog en mycket fin fjärdeplats i hård konkurrens, stort grattis! Även Kristina lyckades komma på plakettplats, 10:a i samma klass! Tobias kom 41:a och Ivar 70:e i sina klasser. Bra kämpat allihopa på de svåra banorna och stort grattis till de fina prestationerna.

Samtidigt på Muskö i Stockholm startade lång-SM helgen. På startlinjen i årets långdistansmästerskap stod två deltagare från SSK: David Hector i H20 och Simon Hector i H18. På banor med några fina vägvalssträckor avgjordes dock en hel del av löpkapacitet då det blev ganska mycket stiglöpning. Simon Hector lyckades i alla fall utan till synes större problem vinna sitt kvalheat och tog sig vidare till finalen. David kom 21:a i sitt heat och därmed blev det B-final. Han fick i alla fall uppleva att vara först i mål i tävlingen...

Söndag och det var dags för distriktsstafett på USM. Stafetten har inte SM-status men det är mycket prestige när man tävlar mot de övriga distrikten. Totalt stod det 13 stycken Stockholmslag på startlinjen! Vilma fick springa i Stockholms förstalag, Kristina i tredjelaget, Tobias i åttondelaget, Mattias i nionde och Ivar i elfte. Efter tre sträckor gick flera lag ut samtidigt i tät, med Vilma på sistasträckan i ett av dem. Efter en tight spurtduell mot Småland lyckades dock Vilma föra Stockholmslaget till en seger! Tredjelaget kom 8:a, åttondelaget kom 58:a, niondelaget 55:a och elftelaget 59:a.

På Lång-SM var det så dags för final! B-finalerna startade tidigt och gick i samma område som kvalet. David gjorde ett medelbra lopp och slutade 14:e i B-finalen

I H18 var Simon storfavorit. Det började också mycket bra och vid radiokontrollen hade han redan en lucka på 2 minuter. Det drygades ut, han kom ikapp Simon Imark (Tullinge) och luckan växte större. Det blev aldrig riktigt spännande utan Hector vann i överlägsen stil med dryga tre minuter mot Imark som blev tvåa. 

Stort grattis till alla framgångar på SM!! Nästa helg fortsätter SM-hösten med medeldistans och stafett i Stockholm! Då kan det bli ännu fler framgångar!

Skapad: 2015-09-13 17:05:28 av David Hector