Program - Block 2: Uthållighet

Dags för block 2 i Project73 - vår satsning mot 10MILA. Bra jobbat allihopa med att genomföra startblocket bra, och det avslutades med ett lyckat 10MILA-läger. Här hittar du program och teknikövningar att göra hemma.

Uthållighet är den viktigaste fysiska biten inom orienteringen, för att orka den längd som vi tävlar på. För snabba träningar behövs en uthållighetsbas och i tävling har vi mycket nytta av att orka hålla på under lång tid.

I detta block kör vi träningar som syftar till att bli mer uthålliga. Att springa i skogen gör oss bättre på att springa i skogen, därför tillbringar vi i detta block mycket tid på att springa i skogen. Försök se till att under detta block hamna i den träningsmängd du som max kommer ha under vintern. Träningsmängden är väldigt individuell, så fundera ut hur mycket du vill träna och fråga gärna din UK/tränare om tips och råd (Herrar: Micke och Simon, Damer: Sofia, Ungdom: Stefan)

Träningarna ska ses som ett smörgåsbord där du kan välja att vara med på det du vill och tror du kan ha nytta av! På torsdagarna kommer det framöver att finnas som alternativ att springa lugn orientering på de fasta nattkontrollerna, ett antal banor kommer att tas fram, och man kan lägga egna banor på kontrollerna.

Övningar:

Måndag 27/11 stänger omröstningen på Worldofo där man kan rösta på vilken som ska bli årets bana. Det hittar du här.

1/12 är det dags för adventskalender och den mest populära inom orienteringsvärlden är Route to Christmas som Worldofo anordnar. Varje dag får man en vägvalssträcka från någon del av världen där man kan rita i hur man skulle ha sprungit. Sedan får man möjlighet att se hur de som sprang sträckan på tävlingen sprang och vilket som gick snabbast. En ny sträcka kommer upp varje morgon på http://worldofo.com/

Program:

Vecka 48 (27/11-3/12) 

Tisdag 28/11: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Stegintervaller, de längsta 1-2-3-4-5-4-3-2-1 min.

Onsdag 29/11: Nattugglan, Flottsbro-Kästa. Rekommenderas att köras i lugnt tempo för att kunna springa tisdag och torsdag högintensivt. Anmälan senast måndag 27/11. I Eventor.

Torsdag 30/11: Tempo-/tröskelträning, Källbrink. I skog, upp till 60 min högintensivt. Micke är ansvarig och fixar något kul, en tuff och bra träning helt enkelt!

Lördag 2/12: Långpass, Källbrink, i samband med Höstavslutningen. Isak och Stefan Gelius lägger ett bra långpass. Anmäl om du vill ha mat efteråt via denna Vill ha mat-länk

Söndag 3/12: OK Södertörns öppna ultralång-KM, Granby. Väldigt bra träning för att förbättra uthålligheten, för att hålla fart och koncentrera sig under lång tid. I Eventor. 

Vecka 49 (4/12-10/12)

Tisdag 5/12: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. 

Onsdag 6/12: Natteknikträning i Mörtsjöskogen, samling vid vinkelkurvan, för plats se Eventor. Mörtsjön är väldigt relevant terräng för 10MILA! Bana på upp till 8 km med avkortningsmöjliheter. Anmäl senast tisdag 5/12 för karta, här!

Torsdag 7/12: Tempo-/tröskelträning. I skog, upp till 60 min högintensivt.

Lördag 9/12: Långpass, Källbrink. Anmäl om du vill ha mat efteråt via denna Vill ha mat-länk

Nästa block:

Nästa block är Orienteering Basics. Orientering innehåller många olika tekniska moment och du behöver olika verktyg för att kunna behärska en orienteringsbana. I detta block vässar vi våra verktyg och tränar på de olika grundmomenten (orienteering basics), var för sig.

I nästa block är det Mila Stockholm by Night #2 i Skogås på Luciadagen onsdagen den 13 december, passa på att anmäla dig redan nu här!

Uppdaterad senast: 2017-11-26 18:29:50 av Simon Hector

Skapad: 2017-11-26 15:41:26 av Simon Hector