Jesper silvermedaljör på SM i långdistans

Riktigt bra vägval på långsträckorna bäddade för ett stabilt medaljrace. Vi säger grattis! Snättringe hade dessutom alla fem löpare på plats i A-final! [uppdaterad artikel]

Löparna på lång-SM bjöds på tuff terräng några mil söder om Jönköping. Det var mycket grönt på kartan så det blev brötigt och en hel del intressanta vägvalssträckor.

Dagens finalbanor bjöd på ett väldigt detaljrikt parti till en början och därefter lite mer klassisk omväxlande Jönköpingsterräng med några riktigt långa sträckor där det fanns flera vägval Kolla gärna in banorna på Livelox.

Jesper Lidmar sprang mycket bra och tog hem ett silver på sitt första lång-SM. Han vann de två längsta sträckorna och bäddade genom det för sin första SM-medalj!

Livelox i H18

Det var också kul att se att alla Snättringes löpare på plats tog sig till A-final, fem av fem! Tyvärr fick Johan Calleberg lämna återbud pga sjukdom.

Resultat:

H21 Final A, 15 370 m: 1) Gustav Bergman, OK Ravinen, 1.40.02, 26) Simon Hector, Snättringe SK, +25.18.
D20 Final A, 7 760 m: 1) Vilma Blennow, Falköpings AIK OK, 1.12.05, 27) Kristina Tedhamre, Snättringe SK, +26.41.
D18 Final A, 6 160 m: 1) Erika Källvik Leufvén, Åmåls OK, 58.46, 1) Isa Envall, IK Hakarpspojkarna, 58.46. Frida Hector, Snättringe SK, utgått.
H18 Final A, 7 700 m: 1) Simon Harden, FK Boken, 58.31, 2) Jesper Lidmar, Snättringe SK, +1.19, 29) Mattias Kallhauge, Snättringe SK, +15.54.