Ungdomens Jukola

Klockan 18 den 19 augusti möttes vi på värtaterminalen. Vi var 14 st ungdomar som skulle springa ungdomens jukola i Finland.

Anders och Mari-Helen var med som ledare. Efter lite om och men fick vi ihop två lag. Ylva från OK Södertörn var med i ett av lagen och Jakob T var med som inhoppare i det andra laget.

 

På morgonen dagen efter åt vi en god frukostbuffé som innehöll Cola och minimunkar, bra uppladdning alltså! Vi steg av båten och begav oss mot Lalles buss som vi skulle åka med.

 

Efter ca två timmar med bussen kom vi fram till TC. Ryktena sa att det skulle vara brant till startpunkten men jag såg i alla fall inget berg i närheten. Jesper och Mattias som skulle springa första sträckan började väl göra sig klara och vi andra chillade typ.

 

Starten gick och det gick bra för båda lagen! Jesper växlade ut Erik och Mattias växlade ut Ivar, en riktig familjefight! Ivar kom i mål först och växlade ut Alva. Erik var inte långt efter och växlade ut Cissi. Båda gjorde bra lopp och vipps så var Isak och Jakob ute i skogen. Isak kom i mål före Jakob som hade lite trubbel på vägen. Isak växlade ut Ylva och Jakob växlade ut mig.

 

Jag som inte trodde att det skulle vara brant till startpunkten fick ändrade tankar. Det var asbrant och jag var trött redan innan startpunkten. Jag växlade i alla fall ut Sofia och Ylva växlade ut Frida. Båda deras lopp gick bra. Frida växlade ut Fredrik på sista sträckan. Sofia var nära att hinna växla ut Tobias på sista innan omstarten men nära skjuter ingen hare. Tobias fick gå ut i omstarten. Andra laget, med Fredrik kom 76:a. Första laget kom på plats 99.

 

Efter stafetten tog vi oss tillbaka till bussen och åkte mot färjan. Jag har inget speciellt att skriva om bussresan eftersom att jag la mig längst bak och sov.

 

Så fort vi kom fram till färjan gick vi till buffén och åt. Där mötte vi familjen Fredholm som var på egen kryssning! Maten var god och jag tror att alla var ganska trötta efter en hel dag ute.

 

På kvällen när jag, Cissi, Mari-Helen och Alva skulle gå och lägga oss i vår hytt stank det avlopp. Jag trodde att det var pappa som hade lagt av en mökare men det visade sig vara fel på vattenlåset(?). Vi fick i alla fall byta hytt.

 

På morgonen dagen efter var alla trötta eftersom att vi fick gå upp klockan 6. Erik glömde sina skor på båten och fick sig en morgonjogg när han sprang och hämtade dem.


Vi sa hejdå till de som åkte bil hem och gick mot tunnelbanan. Väl hemma somnade jag vilket jag tror att nästan alla som var med på resan gjorde!

/Ella 

Uppdaterad senast: 2016-09-20 20:48:08 av Anders Karlsson

Skapad: 2016-09-20 20:42:21 av Klubbinloggning SSK