Ny löpare - välkommen Valentin Koziavin

Valentin Koziavin från Vladivostok, längst sydöst i Ryssland, är en ny elitlöpare i klubben. Valentin hörde av sig till oss eftersom han vill utvecklas i nordisk terräng och få chansen att springa 10MILA med oss! Här kommer en intervju med honom.

Valentin kommer att komma till Sverige i mitten av april och stanna en månad för att träna samt springa 10MILA med oss. Han kommer att bo i klubbstugan och träna på kartor i Stockholmsområdet.

 

Namn: Валентин Козявин (Valentin Koziavin)

Född: 9/4-1995 i Vladivostok

Bor: Vladivostok, Primorskij kraj, i östra Ryssland. I framtiden vill jag flytta till de centrala delarna av Ryssland!

Familj: Mamma, pappa och min äldre bror som är 31 år. Min mamma är utbildad läkare och nu jobbar hon med sjukvård och är lärare på universitetet. Min pappa har en utbildning i elektomekanik, och jobbar på en ångbåt. Min bror har tre utbildningar: kock (mat- och framställningsteknologi), järnvägsteknik och översättare i kinesiska. För tillfället jobbar min bror på samma ångbåt som min pappa. I min familj har ingen utövat sport tidigare!

Tidigare klubbar: Innan jag var 18 år sprang jag för ungdomsklubben Contour. Numera springer jag för Vladivostoks stadslag.

Utbildning: Jag gick ut grundskolan 2013 och började samma år på universitetet där jag läser Idrott och Hälsa. I år kommer jag att avsluta utbildningen och få diplom på det. Jag planerar att plugga i Sverige om tre år samt att gå kurser i massage.

Främsta resultat: 1:a och 2:a plats vid Ryska studentmästerskapen. Podieplatser vid Ryska mästerskapen för juniorer då jag var under 20 år. 8:e plats vid Ryska mästerskapen förra året. Jag sprang JEC (Junior European Cup) 2013 och 2014 för Ryssland. Jag sprang O-ringen 2014 och 2015 men då utan framgång.

Vilka intressen har du utöver orientering? Jag gillar att åka skidor på vintern och rullskidor på sommaren. På vintern åker jag utförsåkning. Jag gillar basket. Ibland ser jag filmer eller lyssnar på musik, eller så är jag med min familj. Jag gillar att läsa böcker och artiklar om träning och orientering.

Varför började du orientera? När jag gick i årkurs 5 berättade en kompis för mig om sporten. I hans klubb fick inte alla vara med men jag var tillräckligt snabb eftersom jag hade tränat friidrott, så jag fick vara med i klubben. Jag kände direkt på de första tävlingarna att det var väldigt roligt! Jag älskar skog och löpning och orientering kombinerar dessa, det är den perfekta sporten för mig! 

Vilka är dina mål inom orienteringen? Jag älskar orientering och jag vill representera landslaget på internationella tävlingar. Just nu vill jag utvecklas och jag tror att springa för Snättringe är en förändring som kommer utveckla mig eftersom det är något nytt och intressant!

Styrkor: Jag tränar mycket tekniska övningar med stegrande svårighet, som riktningsträning. Jag är bra på att läsa kartan medan jag springer.

Svagheter: När jag tränar långa träningar tycker jag det är svårt att hitta små kontrollpunkter och jag får ofta ihop det fast jag är på fel plats.

Vilket är ditt bästa orienteeringsminne? Jag ville komma med i ryska landslaget sedan jag var 15 år och jag var väldigt glad när jag kom med 2013. 2014 såg jag Thierry Gueorgiou på O-ringen och det var fantastiskt, han vann O-ringen då! I år träffade jag Svetlana Mironova, världsmästare i långdistans. Det var också väldigt kul att åka på O-ringen 2015 eftersom terrängen, kartorna och loppen var väldigt intressanta! Jag blev väldigt glad när jag vann Ryska studentmästerskapen!

Varför väljer du att springa för Snättringe SK? Jag vill åka till Sverige för att kunna utvecklas inom orienteringen och Snättringe tyckte jag verkade bra för att göra det. Dessutom tycker jag terrängen nära klubbstugan ser häftig ut, jag såg kartorna därifrån på Worldofo Omaps.

Vad ser du fram emot 2017 inom orienteringen? På Ryska mästerskapen är målet att komma topp 5 och på Cup of Russia i augusti är målet topp 3. Jag ska göra mitt bästa på 10MILA!

Vilken är din favoritträning? Jag gillar att träna distans med tydligt teknikfokus, som exempelvis kompass eller avståndsbedömning. Jag gillar också långa linjeorienteringsträningar med mycket riktningsändringar.

 

Sprint, Medel, Lång eller Ultralång?

Dag eller Natt?

Stafett eller Individuellt?

Flackt eller Kuperat?

Uppdaterad senast: 2017-09-16 10:47:16 av

Skapad: 2017-03-31 12:56:10 av Simon Hector