Polisen önskar få till ett samarbete med orienterare vad gäller eftersök av försvunna personer

Vill du vara med och hjälpa till vid ett eventuellt eftersök?

Polisen önskar få till ett samarbete med orienteringsklubbar,  vad gäller eftersök av försvunna personer, eftersom vi har bra kompetens i att ta oss fram i terräng och kan läsa kartor. De klubbmedlemmar som vill bli medhjälpare till Polisen behöver genomgå en utbildning.

Nu har Polisen inkommit med en inbjudan till ett sådant utbildningstillfälle som sker den 30 oktober. För mer information om kursen se bifogad fil.  

 

Om du som privatperson vill vara med och hjälpa polisen vid eftersök är du välkommen att delta i denna kurs. Den är med mycket kort varsel och dessutom mitt i höstlovet, vilket gör att många säkert är bortresta, men vi provar ändå. Du kanske är intresserad av att vara med om vi erbjuds ett utbildningstillfälle vid en bättre tidpunkt?

 

Eftersom det är restriktioner kring hur utomstående får beträda polishuset, där utbildningen sker, behöver StOF ta samordningsrollen och få in deltagarnas namn och personnummer. Denna lista ska vara inlämnad till polisen senast den 26 oktober.

 

Vill du vara med och göra en viktig samhällsinsats, dessutom erhålla ett litet ekonomiskt bidrag vid skarpt läge?  Maila då mig Nadja snarast (nadja_d(at)hotmail.com), men senast den 25 oktober, så skickar jag vidare en eventuell lista från oss till StOF-kansliet.

Uppdaterad senast: 2018-10-23 04:55:57 av Nadja Dahlström

Skapad: 2018-10-23 04:50:54 av Nadja Dahlström