Program - Block 11: Tävlingsförberedande

Fyra veckor till 10MILA och bara två block kvar. Det näst sista blocket är tävlingsförberedande och här jobbar vi med många träningar och tävlingar med karta för att slipa på rutinerna. Programmet hittar du här!

För att kunna slipa på rutinerna på rätt sätt är det viktigt att försöka hålla fullt fokus varje gång man orienterar, så att man nöter in det beteendet man vill ha på tävling! I detta block har vi bara orientering planerat, och bara i skog. Detta för att jobba in rätt beteende som vi vill ha i skogen!

Program

Vecka 14 (2/4-8/4)

Fredag 30/3-Fredag 6/4: Tävlings- och träningresa till Frankrike.

Måndag 2/4 Annandag Påsk: Kringelträffen, Tveta Friluftsgård i Södertälje.

Tisdag 3/4: Teknikträningssamarbete Syd, vinkelkurvan Mörtsjövägen. Stafetträning inför 10MILA. Tanken är att simulera sträcka 8-10 på 10Mila så starten genomförs som en jaktstart. Mörtsjön är ett mycket relevant träningsområde inför 10Mila i Nynäshamn!

Onsdag 4/4: Lidingö arrangerar MTB-O träning, läs mer i Eventor.

Fredag 6/4: Grymnatta, nattävling i Uppland med gemensam start, eller Svartnatta, tvåmannanattstafett i Vingåker. Fortfarande en hel del snö i Uppland men tydligen så gott som snöfritt i Vingåker.

Söndag 8/4: MIK-medeln, Sätraskolan. Uttagningstävling inför 10MILA, så alla som siktar på att springa 10MILA i herr- eller damklass uppmanas att anmäla sig i H21 eller D21. 

Vecka 15 (9/4-15/4)

Tisdag 10/4: Teknikträning Syd. Kontrollplock från Tenntorp i Nackareservatet. Teknikträningarna ska hålla mycket bra kvalitet efter ett väl uttänkt schema.

Onsdag 11/4: Förra veckans teknikträning då många missade den pga läger i Frankrike och påsklov. Stafetträning i Mörtsjön, möjlighet att springa både högintensivt eller lugnt beroende på vad som passar bäst i din planering. Mycket 10MILA-relevant! Mer info och anmälan i Eventor för att kunna skriva ut rätt antal kartor. 

Onsdag 11/4: OK Södertörn arrangerar MTB-O träning från Farstanäset, läs mer i Eventor.

Torsdag 12/4: Klubbträning Källbrink. Skogsintervaller. Genomförs som tennismatch. En deltagare startar först, 20-30 sek senare startar resten av deltagarna för att försöka jaga ikapp. Relativt enkla kontroller. Syftet är att det skall vara hög fart men med kartkontakt. 

Torsdag 12/4: Tiomilarepet, Brantbrink, Tullinge. Tvåmanna-skymning-/nattstafett. Anmäl i Intresseanmälan stafetter i Eventor så sätter vi ihop lag. Ordinarie anmälan 5/4.

Fredag 13/4-Söndag 15/4: Tävlingsresa till Swedish League i Skåne, med sprint, lång och medel.

Lördag 14/4-Söndag 15/4: Stigtomtakavlen, mellan Nyköping och Norrköping. Nattsträckor på lördag kväll och omstart på söndag för herrarna, dagstafett på söndag för damerna och övriga klasser. Mycket relevant tävling inför 10MILA! Anmäl i Intresseanmälan stafetter i Eventor. Ordinarie anmälan 7/4.

Lördag 14/4: Täby OK, lång. Gillinge. Ordinarie anmälan 8/4.

Söndag 15/4: Täby OK, medel. Gillinge. Ordinarie anmälan 8/4.

Nästa block

Nästa block är det sista och då är det dags att formtoppa. Vi försöker att mestadels köra lugn träning men också väcka kroppen genom korta intervaller! Vi är bra att vara noggranna med kost och sömn för att inte åka på skador eller sjukdomar. Vi förbereder oss det sista inför 10MILA efter klubbträningen på torsdagen veckan innan. I början av blocket har vi den andra testtävlingen, individuell dag/natt från Pålamalm. Mer info om det inom kort men anmälan kan göras redan nu här.

Skapad: 2018-04-02 21:49:51 av Simon Hector