Vintersäsongen närmar sig! Vad gör vi då?

Tävlingssäsongen lider mot sitt slut. Det har varit en bra säsong som kröntes av framgångar på 25manna; vi lyckades bemanna fem lag och vi fick med oss en medalj hem till prisskåpet! Så, vad gör vi då nu? Jo, vi tränar än mer! Vinterschemat är fullt med aktiviteter för alla.

Under andra halvan av oktober är intensiteten relativt låg, vilket ger utrymme för säsongsvila. Vilan syftar till att skapa bästa förutsättningar att ta till sig den hårdare träningen som väntar under vintern. Under början och mitten av november drar vinteraktiviteterna igång. Kolla kalendern för exakta datum för de olika aktiviteterna.

 

MÅNDAGAR - Intensiva pass som bygger kondition och snabbhet

Intervallpass på Källbrink för de mindre kl 18.
Intervallpass inomhus i Storängshallen kl 20 för elit, juniorer, äldre ungdom och vuxna. Intensivt för alla och nivå som passar alla löphastigheter.

 

TISDAGAR - Styrka och alternativt intensivt pass

Intervallpass utomhus för de som tycker att tisdagar passar bättre än måndagar samt styrketräning. 
Vid Hökarängsskolan kl 18-20. Första timmen intervalllöpning och andra timmen styrketräning inomhus i skolan. Intervallpasset kan bytas mot långsam löpning för den som tränat hårt på måndagen. Samverkan med andra klubbar.

 

ONSDAGAR - Intensiva orienteringspass som bygger teknik och kondition

Ungefär 3 av 4 onsdagar erbjuds tävlingslika träningar. Stockholm by Night är en etablerad träningstävling med stort deltagartal och på olika platser i Stockholmsområdet. Tullinge erbjuder Nattugglan, vilket är en likartad träning, ofta i trakterna runt Tullinge. Nytt för i år är att även Snättringe erbjuder en träning! Upplägget kommer likna de övriga men med fokus på stafettlik träning och medeldistans. Alla tre alternativen erbjuder banor av olika längd och alltid med SI och tidtagning. Mer om vår egen träningstävling senare.

 

TORSDAGAR - Klubbträning som alltid

Källbrink kl 18. 

Varje grupp erbjuder sina egna träningar. För junior/senior och övriga vuxna kommer erbjudas orienteringsträning av hög kvalitet, med 60-90 min i lugn fart för eliten, men med möjlighet att både springa fort eller korta av träningen.

 

LÖRDAGAR - Långpass som bygger uthållighet

Ibland i Källbrink, ibland på Farstanäset, alltid med OK Södertörn. Långsam löpning i skog med karta i handen. Många väljer att springa kring två timmar men flexibiliteten är stor. Passar från cirka 12 år till 100 år.

 

SÖNDAGAR - Vinterserien ger teknisk träning

Banor med kontroller och tidtagning någonstans i Stockholmstrakten. Kommer igång lite senare under vintersäsongen.

Uppdaterad senast: 2023-11-10 09:55:07 av Jörgen Hector

Skapad: 2023-10-17 17:16:56 av Jörgen Hector