Ultra-SM

I lördags deltog Simon och Vilma på Ultra-SM i Kilsbergen. Det blev en andra plats för Vilma och en fjärde plats för Simon. Nedan kan ni läsa Vilmas upplevelse av tävlingen.

Jag har sprungit Ultra-SM en gång tidigare, nämligen förra året. Då var jag lite för ivrig att hänga med, bommade när det blev gafflat och blev otaggad när det både började regna, åska och blixtra i skogen. I år gick det bättre!

Jag, "coach-Ella" och "coach-pappa" åkte ned till Örebotrakten redan på fredagen, då vi har hela släkten där. Jag laddade med mycket mat (och godis..)! På morgonen hade farmor dessutom kokat sin supergröt, så batterierna var helt klart laddade när det bar av mot tävlingen! 

Ultra-SM innebär gemensam start, och för att undvika att göra samma misstag som året innan var min plan att försöka hänga med men samtidigt hålla koll på min egen orientering och våga ta kartstopp. Jag var nervös som vanligt, men när starten hade gått fick man annat att tänka på. T.ex. på de 80 höjdmetrarna man skulle passera ... Större delen av banan hängde jag ihop med en tjej från Forsa. Vi sprang liite snabbare än en klunga, men bommade också lite mer och blev på så sätt ikappsprungna med jämna mellanrum...

Vid varvningen var jag trött, hittade inte min karta på planket och missade vätskan. Nu skulle vi upp för samma branta sluttning igen och jag ville bara lägga mig ned haha. Vid femte kontrollen efter varvningen bommade klungan lite. Tro det eller ej så vågade jag lita på min egen orientering, tog kontrollen innan de andra och fick på så sätt en liten lucka. Var livrädd över attt de skulle komma ikapp hela den sista biten kvar till mål. Tyckte det knakade och brakade bakom mig hela tiden! Som tur var lyckades jag hålla ihop orienteringen och när jag under upploppet hörde att jag var tvåa blev jag jätteglad! Lite extra spännande var det när de sa att jag var etta, då Lisa var ej godkänd. Men när jag stämplade ut och också fick ett "ej godkänd" till svar insåg de att de var något lurt med tekniken eller hur det nu var. Hur som helst var båda godkända vilket var skönt. Lisa var helt klart en värdig vinnare och jag en glad och nöjd tvåa!! Kartan med mina vägval finns på Livelox om ni är intresserade.

/Vilma

 

Uppdaterad senast: 2017-05-09 22:41:15 av David Hector

Skapad: 2017-05-09 22:26:20 av Klubbinloggning SSK