Jukola och Venla genomfört- SSK 143:a och 283:a

Det blev en lerig tillställning när de finska storkavlarna Jukola och Venla genomfördes. Men inte sänkte det SSK, som ställde upp med ett lag i Jukola- respektive Venlakaveln!

Ja, det var ett regn- och vindhärjat arenaområde som mötte Jukolahelgens deltagare. Enligt rapport från Simon Hector hade det varit gott om sol dagarna innan, men regnet började i samband med Venlakaveln och slutade ungefär när det var dags för hemresa. När det regnar in i tältet, leran är decimeterdjup och vallgravar grävs runt tälten för att slippa att bo i en vattenpöl, ja då är det inte de bästa förutsättningarna för att lyckas. Bättre för Simon som hade lyckats få en plats i Järlaelitens hus.

Helgen inleddes traditionsenligt med Venlakaveln, damstafetten med fyra sträckor. Vilma inledde med en kanonsträcka, endast 2:55 efter täten! Efter detta följde Sofia, Therese och Nadja upp med stabila insatser och tog i mål laget på en 283:e plats. Nog fanns det misstag lite här och var, bland annat i det inledande grönområdet som var diffust och fyllt av upptrampade stigar.

När mörkret väl lade sig och regnet tilltog något var det så dags för Jukolakaveln, herrstafetten över sju sträckor. SSK ställde upp med ett på pappret bättre lag än på flera år, toppat med vår duktiga junior-tjeck Vojta Netuka (som tyvärr inte blev uttagen till JVM för Tjeckien) samt Flavio Poltera, Schweizaren som deltagit på flera tävlingar under våren. Tyvärr strulade lamporna för både Flavio på andrasträckan och för Simon på tredjesträckan, så de fick springa halva sina banor endast hjälpt av ett nödlyse och övriga pannlampor. Ett par missar även för Ivar och Tobias på sina sträckor och därmed blev inte Jukola riktigt vad som flera nog hade hoppats på. Micke och David gjorde helt okej lopp men båda hade nog hoppats på mer, och för Vojtas del ett bra lopp. Till slut kunde laget springa in på en 143:e plats, en förbättring mot 2015 med 113 platser men ändå med viss besvikelse.

Terrängen då? Ja, ingen höjdarterräng men inte alltför eländigt heller. Det fanns en hel del ris, grönområden och hyggen mellan bergen men uppe på var det fint, med inslag av berghällar. Tuff och utmanande terräng både fysiskt och tekniskt men inget som blir ihågkommet som fint. Tävlingen avgjordes strax söder om Villmanstrand (Lappeenranta) i östra Finland, på gränsen till Ryssland.

Övriga insatser värda att nämna är att Vilma Karlsson även sprang en sträcka i Attundas tredjelag i Jukolakaveln och plockade där 128 platser. Johan Lidmar sprang sjättesträckan i ett kompislag "Aaterbaaten" som blev diskvalificerat. Även Per Wolgast deltog, för ett företagslag "Tracton Systems" som även det blev diskvalificerat. Och helgens lagledare Jonny Nilsson är också värd att tackas för sin insats!

I damlaget deltog:

1. Vilma Karlsson
2. Sofia Persson
3. Therese Persson
4. Nadja Dahlström

I herrlaget deltog:

1. Micke Nilsson
2. Flavio Poltera
3. Simon Hector
4. Ivar Lidström Lauri
5. Tobias Karlsson
6. Vojtech "Vojta" Netuka
7. David Hector

Skapad: 2016-06-19 19:14:08 av David Hector