Senaste nytt från styrelsen, oktober 2023

Snättringe har som vanligt mycket på gång och så även denna höst. Nu när säsongen är över blickar styrelsen fram mot 2024 och jobbar med budget och aktiviteter!

Ekonomi & budget 2024

Klubbens ekonomisystem och bokföring har gjorts om inför året och det återstår fortfarande en del inkörning för att det ska kunna användas fullt ut. Bilden av klubbens ekonomiska läge är tudelad, den mörka bilden är att vi under sommarmånaderna har rejält högre kostnader i år jämfört med 2022, samtidigt som intäkterna inte hänger med i samma takt. Samtidigt ser balansräkningen (=pengar på bankkontot) stabilt ut vilket är en mer positiv bild av ekonomin. Kassör och styrelse ska analysera resultat- och balansräkning mer i detalj under hösten för att kunna planera budgeten för 2024, så att klubben har en ekonomi i balans. 2024 ser också ”billigare” ut med kortare resor till ex. Tiomila och SM-tävlingar. 

Klubbens kommittéer ska också börja planera budget för 2024 och ett fokus från styrelsen är att på olika sätt jobba med onboarding: hur kan vi välkomna nya medlemmar i alla åldrar och bakgrund på bästa sätt, hur kan vi få fler att ställa upp som ledare eller på arrangemang, etc.  

O-Ringen 2027

Arbetet med O-Ringen har konkretiserats under hösten och nu jobbar två arbetsgrupper med att undersöka platser för camping/O-Ringenstad och arenor. Det finns en ambition att ha någon form av större camping även om den inte kommer bli lika stor som ett vanligt O-Ringen. Kring arenor finns en ambition att minimera antalet arenor till ca 3 st för att minska arbetsbelastningen och söder om stan finns bland annat Visättra och Rudan som två intressanta alternativ i diskussionerna. Som tidigare nämnts kommer klubben behöva ta ett definitivt beslut kring medverkan inom de närmaste månaderna.


Mindre frågor som styrelsen behandlar

  • Nya medlemmar som kommer till klubben efter 1 oktober får medlemskap även nästkommande år
  • Dialog med de andra föreningarna på Källbrink om manliga ledare i damernas omklädningsrum
  • Kontakt med kommunen/samhällsfastigheter för att bastun i omklädningsrummet ska komma igång igen. Den är felanmäld men ännu inte i funktion.

Uppdaterad senast: 2023-10-26 23:20:51 av Oskar Forsberg

Skapad: 2023-10-26 23:20:18 av Oskar Forsberg