Tårtkalas i början av O-ringenveckan, flera etappsegrare!

O-ringenveckan har inletts och det har börjat mycket bra för Snättringe! Traditionen bjuder att efter etappseger så äts det tårta och med fyra etappsegrar vid etapp 1 och två etappsegrar vid etapp 2 har det funnits all anledning att fira!

De två första etapperna avgjordes i Finspång, en halvtimmes bussresa från O-ringenstaden vid Himmelstalund i Norrköping. Terrängen som bjöds var måttligt kuperad, bitvis stigrikt, men fint och rolig orientering.

 

Vid första etappen hade Snättringe en mycket bra dag och det slutade med etappsegrar för vår yngre-gubbelit med Anders Hedman i H35 Kort och Martin Johnsson i H40 Kort-1. Kort-klass innebär något kortare banor men framför allt fri starttid, något som är smidigt för småbarnsföräldrar. Noel Hedman slog till med en förstaplats i U1 utan någon direkt hjälp från pappa Anders, och Fredrik Starenius överraskade sig själv med en förstaplats i Medelsvår 4,0 km. Dessutom fler topp tre med Gustav Eggöy Markhester som 2:a i H10, Robert Wallsten 3:a i H40 Kort-1 och Kristina Tedhamre 3:a i D20, samt en stor mängd andra bra placeringar av klubben och framför allt många glada miner!

 

Yngre-gubbeliten i topp på etapp 1 - Anders Hedman etappsegrare i H35 Kort och Martin Johnsson etappsegrare i H40 Kort-1. Foto: Fredric Johansson

 

Vid andra etappen visade Robban Wallsten att han ville ha revansch på Martin Johnsson från den första etappen och klämde sig in före Martin till en etappseger i H40 Kort-1. Martin på 2:a plats. Gustav Eggöy Markhester använde sina korta men mycket snabba ben för att ta etappseger i H10, den första för honom, stort grattis! Storebror Ludvig ville inte vara sämre men hade lite otur med sekundrarna och blev 2:a i H12, 3 sekunder efter. Noel Hedman var 3:a i U1. Solen letade sig fram efter ett tag, när Snättringes deltagare tog sig i mål med många fina prestationer bakom sig. En till bra O-ringendag!

 

Robert Wallsten, etappsegrare i H40 Kort-1. Foto: Fredric Johansson

 

Dagens höjdpunkt, Livelox från H40 Kort-1 vid tårtkalaset. Foto: David Hector

 

O-ringenveckan fortsatte sedan med en vilodag/aktivitetsdag med bad och annat i värmen. Under eftermiddagen och kvällen hade elitlöparna sin elitsprint inne i centrala Norrköping med utmanande sprintbanor och stor publikfest. I H18 Elit sprang Johan Calleberg bra med en 21:a plats och ligger nu 18:e i totalställningen, mycket imponerande efter en vår med stora sjukdomsproblem. Tyvärr missade Jesper Lidmar en kontroll och går alltså vidare i O-ringen som felstämplad. I H21 Elit sprang Simon ett bra lopp och gick in som 31:a, ligger nu 21:a totalt.

 

Simon Hector under elitsprinten. Foto: Flavio Poltéra

 

Nu fortsätter O-ringen med tre etapper i tuffare, mer kuperad terräng vid Yxbacken strax norr om Norrköping!

Uppdaterad senast: 2019-07-25 13:07:21 av Simon Hector

Skapad: 2019-07-25 12:58:29 av Simon Hector