USM - rapport från Huskvarna

Wiho det blev ett USM tillslut!!! Tyvärr blev det inget vanligt USM men på något vänster lyckades de lösa både en långdistans nu förra helgen och en sprint i slutet av oktober.

Resan började tidigt på söndagsmorgonen och istället för att sätta siktet på Falköping tog vi turen mot Huskvarna och skogen utanför. För att göra det så coronaanpassat som möjligt var det ett startdjup ända fram till långt efter lunch vilket gjorde att spänningen höll i sig under hela dagen. 

 

På vägen ner lästes PM intensivt där vi både kunde läsa terrängbeskrivningen som tydde på varierad framkomlighet samt löpbarhet. Även banlängderna gav en indikation på att vi skulle få det riktigt tufft i skogen. Väl ute i skogen flöt det på även om metoden ”kliv, kliv, överlev” fick tas till i några tuffa backar. 

 

Från Snättringe skickade vi två löpare som skulle få sig en härlig kamp mot både utmanande banor och stor variation i terräng. Banorna var kluriga men fortfarande genomförbara med enbart några få bommar. Det betyder antingen att vi är riktigt duktiga på orientering eller att banorna var något lätta, själv tippar jag på det första alternativet. Nu är det bara att ladda inför den spännande USM-sprinten om ca en månad. 

 

/Elin

Skapad: 2020-09-27 20:35:58 av Stefan Svensson Gelius