Sprintsäsongen fortsätter- TRE sprintonsdagar till i juni!

NYTT: Det blir en ytterligare träning den 24 juni- med knockoutsprint för alla! Efter Huddinge C och Myrstuguberget inbjuder nu Söders-Tyresö och Johan Hedman till tre sprintträningar till den 10 juni, 17 juni & 24 juni! Dessutom på helt nya områden för oss! Inbjudan, den finns här!

Passa på att köra lite fartfyllda sprintträningar! Inte mindre än TRE högkvalitativa sprintträningar i nya områden väntar! (Redigering 31/5: 24/6 tillagt- knockoutsprint!)

För vem? För alla SSK:are och andra som tränar med oss som är under 70 år. Det finns både lätta och svåra banor så både elitlöpare, ungdomar och nybörjare är välkomna! Många upplever sprint som lite enklare så även du som inte är så van orienterare kan delta.

10 juni: Corona Challenge #3

Eventor och anmälan: Anmälan senast tisdag 9/6 23:59 via Eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/30836

 

Typ: Sprint + Jaktstartssprint

Samling: Tullinge station cykelparkering (just söder om pendeltågsstationen).

Starttid: Fri start 19:00-19:15. Jaktstart när alla är i mål på första banan.

Parkering / Transport: Någon av infartsparkeringarna i Tullinge alternativt pendeltåg till Tullinge station

Karta: Individuell bana Tullinge C, skala 1:4000 med 2,5 meter ekvidistans. Jaktstart bana Banslätt, skala 1:4000 med 2,5 meter ekvidistans.

Banor (fågelvägen):

Långa (röd) 2,65 & 2,64 km
Mellan (röd) 2,00 & 2,26 km
Kort (gul) 1,15 & 1,73 km

 

Information: Det väntar två separat områden som har lite olika karaktär. Båda områdena blandar gångvägar, stigar och gräsytor med möjlighet till mindre passager genom skog. Det är mestadels asfalt, så skovalet är inte helt enkelt, men jag skulle nog springa med ett par löparskor förutsatt att det inte regnar. Kartan är utökad med förbjudna områden (utöver tomtmark som redan är markerad på kartan) för att försvåra en del sträckor. Dessa förbjudna områden är inte markerade i terrängen. Kontrollpunkter är utritade kontroller på marken vid kontrollpunkt eller hängande rödvit snitsel beroende på föremål som kontrollpunkt. Vi försöker fixa så att vi har SportIdent som start och mål så att om möjligt vi kan köra jaktstart för andra delen av träningen. Inget ombytsmöjligheter med dusch finns. Banorna har många kontroller så var noggrann med att ta kontrollerna i rätt ordning.

 

 

17 juni: Corona Challenge #4

Eventor och anmälan: Anmälan senast onsdag 17/6 12:00 via Eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/30837 

Typ: Sprint + Jaktstartssprint

Samling: Hagsätra gräsmattan SÖ om Porlabacken. https://goo.gl/maps/M4i8kqpVZcnQRHZu6

Parkering / Transport: Parkering längs med bilvägen Porlabacken eller T-banan till Hagsätra C och 600 m promenad

Karta: Hagsätra/Rågsved, skala 1:5000 med 2,5 meter ekvidistans. Ritad 2020.

Starttid: Fri start 19:00-19:15. Jaktstart när alla är i mål på första banan.

Banor (fågelvägen):
Långa (röd) 2,81 & 2,55 km
Mellan (röd) 2,22 & 1,76 km
Kort (gul) 1,41 & 1,30 km

Information
Nyritad karta som innehåller en hög med spännande områden som klippt och skuret för sprintorientering. Området blandar vägar, gångvägar, stigar och gräsytor med möjlighet till mindre passager genom skog. Det är mestadels asfalt, så mitt skoval skulle vara att springa med ett par löparskor. Kartan är utökad med förbjudna områden (utöver tomtmark som redan är markerad på kartan) för att försvåra en del sträckor. Förutom förbjudna områden finns även sträck som gör att vissa passager där med är förbjudna att genomföra. Dessa förbjudna områden är inte markerade i terrängen. Kontrollpunkter är utritade kontroller på marken vid kontrollpunkt eller hängande rödvit snitsel beroende på föremål som kontrollpunkt. Vi försöker fixa så att vi har SportIdent som start och mål så att om möjligt vi kan köra jaktstart för andra delen av träningen. Inget ombytsmöjligheter med dusch finns. Banorna har många kontroller så var noggrann med att ta kontrollerna i rätt ordning.

24 juni: Corona Challenge #5 Knock Out Sprint


Eventor och anmälan: Anmälan senast söndag 21/6 23:59 via Eventor: https://eventor.orientering.se/Events/Show/30980. Anmälan är några dagar innan den här gången för att hinna fixa startlottningen i heat. Men missar du anmälan, hör av dig till David Hector (070 437 65 81) så går det säkert att lösa ändå.
Typ: Knockoutsprint med Kvart, Semi och Final
Samling: Hagsätraskolan innergård https://goo.gl/maps/8iyEyYwUAoZA1i2s6
Starttid: Samling 18:00. Första kvartsfinalen startar 18.15, semifinal kl 19:00 och finalen kl 19:45.
Parkering / Transport: Längs med Glanshammarsgatan eller via T-bana till Hagsätra
Karta: Hagsätra/Rågsved skala 1:5000 med 2,5 meter ekvidistans. Ritad 2020.
Banor (fågelvägen): 
Välj på lång eller kort-lätt klass

LÅNGA:

Kvartsfinal 1,19 km
Semifinal 1,23 km
Final 1,66 km

KORT-LÄTT: 

Kvartsfinal 0,91 km 
Semifinal 0,74 km 
Final 1,11 km

Information: Regler är som så att alla löpare kommer att få springa kvartsfinal, semifinal och final eller så många av dessa de själva önskar. Löpare kommer till varje heat kommer vara slumpvis fördelade helt utan SOFT rankinglista. Från kvartsfinalen går 3 löpare från varje heat vidare till semifinal 1 och 2 och övriga hamnar i ”semifinal övriga”. Från semifinal 1 och 2 tar sig 3 löpare per heat till final. Övriga löpare väljer att antingen titta på finalen eller att springa ”final övriga” som startar så fort finalen är avgjord. 


Kvartsfinaler
A start 18:15 (hamnar i semi A)
B start 18:20 (hamnar i semi B)
C start 18:25 (hamnar i semi A)
D start 18:30 (hamnar i semi B)
(E start 18:35)…
Semifinaler
A start 19:00
B start 19:10
Övriga start 19:20
Final
A start 19:45
Övriga start 20:00

 

Terräng och annat: Nyritad karta som innehåller en hög med spännande områden som klippt och skuret för sprintorientering. Området blandar vägar, gångvägar, stigar och gräsytor med möjlighet till mindre passager genom skog. För kvartsfinal och semifinal så går banorna mestadels på asfalt eller gräsytor, men under finals så finns det några få skogsdungar som passeras där det kan vara bra med lite fäste. Så för kvartsfinal och semifinal skulle jag nog springa med löparskor och i finalen ett par odubbade terrängskor. Kartan är utökad med förbjudna områden (utöver tomtmark som redan är markerad på kartan) för att försvåra en del sträckor. Förutom förbjudna områden finns även sträck som gör att vissa passager där med är förbjudna att genomföra. Dessa förbjudna områden är inte markerade i terrängen. Kontrollpunkter är utritade kontroller på marken vid kontrollpunkt eller hängande rödvit snitsel beroende på föremål som kontrollpunkt. Dessa ska touchas med fot/hand för att räknas som stämpling. Vi kör FairPlay. Vi kommer ha SportIdent som start och målstämpling för att få ut tiderna, men ej vid kontrollerna. Inget ombytsmöjligheter för dusch finns. Banorna har många kontroller så var noggrann med att ta kontrollerna i rätt ordning. Som vanligt gäller övriga springregler.

Corona: Vi kör denna träning tillsammans med Söders-Tyresö, så tänk på att hålla avstånd, hålla hygienen (handsprit finns på plats) och ta eget ansvar. Inget karthäng. Endast SSK:are och de som ofta tränar med oss är välkomna, denna gång (24/6) bör det tolkas ganska strikt så att vi inte blir för många.

Uppdaterad senast: 2020-06-03 09:42:52 av David Hector

Skapad: 2020-05-27 10:12:46 av David Hector