Uppåt och framåt på Höstens värdetävlingar

Under hösten har det varit tre helger med värdetävlingar i form av SM och Swedish League. Vi har fått en bredare trupp med hela 17 löpare som sprungit någon av tävlingarna. Kul!

Under hösten har det varit tre helger med värdetävlingar i form av SM och Swedish League. Vi har fått en bredare trupp med hela 17 löpare som sprungit någon av tävlingarna. Kul! Medel, Lång och Stafett-SM gick i Södermanlands terräng. Måttligt kuperat och småskuret och väldigt fina kartor. Något som våra löpare behärskar bra och det gjordes generellt fina lopp där många presterade på sin högsta nivå. På Lång-SM hade vi Jesper och Simon i A final i H21, det var aldrig några riktigt svåra utmaningar och terräng o banläggning gjorde att det inte var speciellt mycket vägvalsproblematik. Simon blev 10:a, knappt 4 minuter efter i ett bra race. Efter en strulig fot-sommar så fanns inte riktigt toppfarten för att upprepa vårens SM seger. Kerstin gjorde ett bra race och blev 14:e i D18 B final och Hannes var 19:e i A final i H20 även om det kändes som att det fanns mer på gång.

Medel och stafettSM gick i ett fantastiskt fint område som var tekniskt utmanande med mycket Micro vägval. Det stora utropstecknet var att vi lyckades få med tre killar till A final i H21, med bästa resultatet Simon som 8:a. Kul också med orienteringstekniskt stabila lopp av Chloe som gjorde SM debut för Snättringe. Juniortjejerna behärskade också denna terräng, fina lopp av Alva, Lovisa, Kerstin och Elsa.

Stafetten blev historisk för SSKs del med lag i både dam junior (53:a, Elsa och med SM premiär för både Mira och Thea) och dam senior (59:a, med Chloe, Frida och Emma). För Herrarna blev det löv till första laget (Jesper, Mattias, Simon) med en 8:e plats, ett tangerat klubbrekord på seniorsidan efter 8:e platsen 1965. Det var även stabila prestationer för andralaget med Hannes, Brais och John som slutade på en hedersam 49:e plats.  Stafett-SM var även den slutliga del-tävlingen av stafettligan, en serie som har introduceras i år. Bra genomslag och generellt positivt med en stafett-serie, dock kom finalen lite i skymundan av att det även var en SM tävling. Snättringe blev slutligen 37:a och 18:e i dam respektive herrklass.  

 

Avslutningen av Swedish League gick i Gyllbergen utanför Borlänge, ett orienteringsparadis med vildmark, stora höjdpartier, hängmossar och bitvis ganska rejäl undervegetation. Dvs inte alls som hemma i skogarna runt Stockholm, men ändå en annorlunda och helt fantastisk orientering som kräver mycket fysik och en rejäl känsla för riktning och skrålöpning. Här blev det även vägval relativt utslagsgivande, även för lördagens medeldistans. Titta bara på denna D21 sträcka nedan, klurigt? Även denna H21 sträcka? Söndagens jaktstart var även den stor underhållning, med mycket man mot man löpning. Största framgången stod Simon för med en 4:e plats i Swedish League, stort grattis!  

 Hur ser det då ut framåt? Jo, nu är det välbehövlig säsongsvila och sedan är det bara att jobba på med vinterträningen. Mer om vinterträningschemat kommer snart.  Med ett lite längre perspektiv kan vi även se fram imot att fylla på med nya juniorer. I år hade vi 6 ungdomar på USM i Härnösand och vi tror att vi kan vara ännu fler nästa år. Fokus här är förstås att ha så kul det bara går samtidigt som man får med sig en bländande och vägvinnande teknik. 

 

Uppdaterad senast: 2024-10-15 10:59:16 av Simon Hector

Skapad: 2024-10-14 19:42:48 av Stefan Svensson Gelius