Karl-Gunnar Forsberg till minne

Karl-Gunnar Forsberg gick bort i lördags 21 september. K-G var en förebild för många av oss inom SSK med sin mjuka stil och alltid positiva attityd. Vi saknar en vän och klubbkamrat.

Karl-Gunnar (C-G) och hans bror Per-Arne började med orientering i Hägglunds Idrotts- och Fritidsförening i Örnsköldsvik. K-G flyttade till Västerås IK runt 1975 och till Snättringe 5 år senare. Det var Tommy Johansson som lockade med båda till Snättringe SK 1982. Men P-A bodde i Tullinge och böt senare klubb. K-G sprang av och till men firman krävde mycket tid och resor. När han kunde så tävlade han, även på 25manna.

En tidig insats för klubben var att hjälpa Ragnar Bergmark med julgransförsäljningen En verksamhet som tillsammans med arrangemang la grunden för klubbens goda ekonomi. K-G hjälpte ofta till i olika arrangemang t.ex. var han ansvarig för parkering på Mörtsjödubbeln 2010 och ansvarig för logi på 25manna 2011 liksom för cafeterian på 25manna 2012.

Tyvärr drabbades han av cancer för styvt 10 år sedan men repade sig för att sedan få hjärtproblem och fick en pacemaker.

Trots detta tog han 2017 på sig att vara klubbens kassör, ett jobb som kräver ca 500 tim/år. Först 2021 fick han lämna över till nuvarande ekonomikommitté.

K-G var en förebild för många av oss inom SSK. Klubbens framgång bygger på enskildas lojala insatser inom många olika verksamheter. Vi har både duktiga orienterare och arrangörer som gör detta. Bakom allt finns också en bra administration som K-G på ett framgångsrikt sätt var med och byggde upp. Han gjorde det på ett föredömligt sätt med sin mjuka stil och alltid positiva attityd. K-G:s erfarenhet som företagare var mycket värdefulla. Han ställde alltid villigt upp, även om hälsan mot slutet inte var den bästa.

Vi saknar en vän, klubbkamrat och Slogskarl.

 

Nedtecknat av Gösta Guteland och Claes Andersson

Uppdaterad senast: 2024-10-01 11:03:03 av Claes Andersson

Skapad: 2024-09-27 21:21:23 av Claes Andersson