Föreläsning och samtal om ätstörningar

Måndagen den 26 augusti kommer en idrottspsykolog till klubbstugan. Målet är att reda ut begreppen och hjälpa klubben att agera rätt när en ätstörning ovälkommet knackar på dörren.

Ätstörning är ett samlingsnamn på flera olika diagnoser kopplade till mat, vikt och kroppsuppfattning. Det är lätt att känna sig orolig, bekymrad och maktlös som närstående, vän eller till exempel idrottsledare.

Vad kan vi som klubb göra?
Styrelsen har bjudit in en idrottspsykolog för att reda ut begreppen. Kvällen kommer att ge tips och praktiska redskap för att kunna hjälpa till vid en situation där en medlem har en misstänkt eller konstaterad ätstörning. Utöver en föreläsning bjuder kvällen också på dialog kring frågor i ämnet.

Vad kan vi som klubb göra för att lära oss mer och bli medvetna om signaler? Vad ska man säga/inte säga och göra/inte göra? Dessa och fler frågor kommer kvällen att ge svar på.

För vem?
Kvällen riktar sig främst till klubbens ledare, men är även öppen för föräldrar till barn med misstänkt eller konstaterad sjukdom. Andra vuxna som känner ett behov eller har specialintresse för ämnet är också välkomna (i mån av plats).

Om behov finns för en riktad föreläsning/samtal för de med konstaterad sjukdom, kan en separat kväll bokas som nästa steg.

När?
Måndagen den 26 augusti, kl 18.30 i klubbstugan.

Mer om föreläsaren
Jenny Edner är idrottspsykolog och KBT-terapeut. Efter sin elitkarriär inom tennis har Jenny utbildat sig inom psykologi. Nu hjälper hon elitidrottare, allt från landslagsnivå till yngre tävlingsspelare. Även flertalet chefer och en och annan VD har coachats av henne.

Skapad: 2024-07-20 09:39:27 av Stina Boräng