Lära känna ny medlem - Märta Ransjö Zander

Märta Ransjö Zander, en 27-åring från Karlstad och tidigare i OK Tyr och Karlsbyhedens OK, är ny medlem i Snättringe. Här kommer en liten intervju för att lära känna Märta!

 

Vi är mycket glada att numera se dig i den gröngulvita tröjan. Vad lockade dig till att springa för Snättringe?

Jag har bott i Stockholm i 2 år nu och tyckte att det var dags att byta klubb, nu när jag inte längre är skadad ville jag byta till en större klubb igen med bra möjlighet till träningar och många tävlingsaktiva. Snättringe blev ett självklart val, inte bara för att
det är klubben närmast hemifrån, utan även för att ni verkade ha en härlig gemenskap och stort engagemang!

 

Du har gått på orienteringsgymnasiet i Sandviken precis som undertecknad, faktiskt till och med i samma klass. Vad tar du med dig från den tiden som du har nytta av idag?

Definitivt analysförmågan, att kunna analyser vad som gick bra och mindre bra efter en tävling och sedan kunna applicera det på nästa tävling. Är det någon som vill diskutera teknik kan ni alltid höra av er då det är något jag verkligen tycker är roligt,
vilket inte alltid var fallet innan orienteringsgymnasiet!

 

Hur började du orientera?

Min mamma var en av de bästa i Sverige på orientering när hon var yngre så jag har verkligen vuxit upp på orienteringstävlingar och orienterat sedan jag kunde gå.

 

Vilket är ditt bästa orienteringsminne?

Det måste vara när jag vann min första SM-plakett. Det var på USM långdistans 2013 där jag kom 3a och jag kommer ihåg att jag startade väldigt tidigt och kom in i ledning så jag fick vänta väldigt länge innan det blev klart att jag blev 3a. Den känslan har varit oslagbar!

 

Vilken är din favoritterräng?

Min favoritterräng är utan tvekan fjällen, framför allt en riktigt klurig fjällsluttning, då jag gillar terräng som kräver intensiv orientering med höjdkurvor!

 

Vad har du för mål med din orientering?

Nu för tiden är det att hitta tillbaka efter nästan 7 år av knappt någon orientering, men framför allt att ha roligt och introducera min sambo till orientering och få honom att gilla det lika mycket som jag!

 

Lång, Medel eller Sprint?

10mila eller Jukola?

Bastu efter långpass eller Efter Oringenetapp-glass?

Färjestad eller Innerstadsstockholmspromenad?

Löfbergs Lila eller På soffan efter tuffa intervaller-vila?

 

 

Märta i Snättringetröja som ledare under nybörjarkursen för vuxna.

 

Uppdaterad senast: 2024-05-31 16:27:51 av Simon Hector

Skapad: 2024-05-31 16:22:55 av Simon Hector