April – en bra vårmånad i förberedelse för 10Mila

Det sägs att april i år var ovanligt kall och att trenden håller i sig i början av maj. Kanske är det sant, men för Snättringe var april långt från regn och rusk. Elitlöparna har fått krypa ur vinterträningen och haft chansen att springa värdetävlingar. Swedish League har hunnit med fyra av årets elva deltävlingar och vi har haft 13 löpare på startlinjen. Vi har också sett Simon springa stafetten

Våra yngre löpare har haft chansen att springa Ungdomsserien och senast hade vi 106 startande barn och ungdomar. Vi är regerande mästare och den här starten ger definitivt råg i ryggen för att bevara positionen. Om man tittar på trängseln på torsdagsträningarna så ser det ut som att vi har goda möjligheter. På torsdagar samlas ju alla och även gruppen för vuxna nybörjarna har fått förstärkning via nybörjarkurs som nyligen genomfördes. Även om det är trångt så finns det plats för fler på torsdagarna, unga och äldre. Det finns något för alla.

Det största delmålet för Top23 2023, 10Mila i Skellefteå, är bara ett par veckor bort och planeringen är i full gång. Formtoppningen pågår och våra utländska löpare är på väg till Sverige. Stigtomtakaveln gav flera besked och laguttagningarna är i det närmaste klara. Vi har sammanlagt åtta lag, vilket få andra klubbar kan matcha. Två minibussar åker redan på onsdagen för att delta i Swedish League och för att finslipa formen i relevant terräng. På fredagen åker det större gänget med hyrd buss. De som inte är med på resan sitter förstås framför TV och dator hela helgen och supportar på distans.

Uppdaterad senast: 2023-05-08 13:48:57 av Stefan Svensson Gelius

Skapad: 2023-05-08 13:36:36 av Stefan Svensson Gelius