Ny löpare: Välkommen Hannes Lindqvist

Vi är glada att kunna presentera en ny juniorlöpare i klubben! Hannes Lindqvist har valt att springa för Snättringe från i år. Här kommer en liten intervju för att lära känna honom.

 

Vi är mycket glada att se att yngre löpare söker sig till Snättringe för att utvecklas. Hannes kommer passa väl in i vårt gäng av unga och ambitiösa löpare som vill bygga något stort för framtiden!

Hannes har tidigare sprungit för IFK Enskede, en klubb som ska ha en stor eloge för sin ungdoms- och utvecklingsverksamhet de senaste åren.

Hannes kommer göra sin första tävling i Snättringetröjan på Nyköpingsorienteringen. Varmt välkommen!

 

 

Född: 2005

Bor: Farsta

Tidigare klubb: IFK Enskede

Gör: Studerar och tränar

 

 

Ryktet går att du är en riktig bra orienteringstekniker. Är målet att bli lika tekniskt slipad som Thierry Gueorgiou eller hur ser det ut?

Målet är att bli så bra som jag kan och har energi för. Men rent tekniskt finns det inte många bättre än honom, så det är nog en liten dröm ändå.

 

Du går på orienteringsgymnasiet i Sandviken precis som undertecknad tidigare har gjort. Hur har vintern varit och vinterträningen gått där i de steniga Gästrikeskogarna?

Träningen har flutit på riktigt bra med allt från långpass till hårda intervaller på bandet eller i inomhusarenan i Gävle. För mig är det här första vintern med ett basupplägg som jag och min tränare lagt upp tillsammans i början av grundträningsperioden. Jag tycker att jag utvecklats väldigt mycket genom att bara tänka efter lite kring vad och varför jag tränar det jag gör. Så det känns superkul!

 

Hur började du orientera?

Jag är uppvuxen med två föräldrar som orienterar så det föll väldigt naturligt, så man kan väl säga att jag började orientera redan i magen.

 

Bästa orienteringsminne?

Det finns många, men ett som sticker ut lite extra måste ändå vara O-ringen i Uppsala. Jag fick springa elitklass trots att det var första året i H18, i en generellt tuff årgång med massor av bra löpare. Det var spännande att springa med ett helt nytt upplägg och lite extra uppmärksamhet, framförallt på elitsprinten.

 

Största idol inom orienteringen?

Mina största idoler är Thierry Gueorgiou och Tove Alexandersson. Jag har till och med autograf från båda två på min nummerlapp från Oringen 2014.

 

Vad har du för mål med din orientering?

Just nu är det att springa så bra jag kan och ha så roligt som möjligt, sen får vi se hur långt det räcker. Jag tror på att man ska ha kul och njuta när man är ute i skogen. Varje ny tävling, eller träning för den delen, är en ny upplevelse som för med sig nya utmaningar.

 

Varför väljer du att springa för Snättringe?

Jag kände att det var ett bra nästa steg i min utveckling. Jag tror att hoppet från att gå till en liten klubb till en ren elitklubb hade varit för stort för mig, så då passade Snättringe in perfekt.

 

Drömsträcka på 10mila i framtiden?

Jag har nästan hela tiden varit en förstasträckslöpare men på 10Mila har jag redan upplevt den tjusningen. Med det sagt, så får jag ändå säga långa natten eller sista. Det är två riktigt mäktiga sträckor.

 

 

Lång, Medel eller Sprint?

Dag eller Natt?

10mila eller Jukola?

Träningsvärk eller Sandvik järnverk?

Bastu efter långpass eller Efter Oringenetapp-glass?

 

Skapad: 2023-03-17 16:38:10 av Simon Hector