TOPP232023 | Hur går vinterträningen för våra elitlöpare?

TOPP232023 | Hur är vintern och vinterträningen för våra elitlöpare? Vi tog tempen på några av dem framåt den vårsäsong som stundar.

 

MATTIAS KALLHAUGE

 

Mattias Kallhauge, du har visat dig stark på flera nattcuper nu i under vintern! Hur går träningen för dig och hur går tankarna kring Topp23023?

Träningen har flutit på bra genom hela vintern och det blir extra roligt när man fått bra kvitton under nattkupperna. Nu börjar jag dock bli sugen på att dra igång säsongen och ser framförallt fram mot vårens alla stafetter.

 

 

KRISTINA TEDHAMRE

 

Kristina Tedhamre, du var en av många löpare på dam-peppsamlingen. Hur var samlingen och vad tar du med dig framåt Topp232023-året?

Damsamlingen blev lyckad! Långpasset på förmiddagen bjöd på en klassisk tur från Farstanäset med närmare 2h i skogen mellan Ågesta och Vidja. Vi var åtminstone 6 st extra damer som inte brukar vara där, och höll ett lugnt långpasstempo, så vi hann med att prata ordentligt också! Kul!

På kvällen fick vi förstärkning av äldre ungdomar/juniorer, som bl.a. varit på 15-16-träff under dagen. Blev fina hamburgare och mycket klurande och samarbete på escape roomet fox in a box. En trevlig kväll helt enkelt!

Jag tar med mig en ökad lagkänsla och förhoppningen om att de kan bli en repris med någon liknande dag igen!

Hur går träningen framåt 2023 i nya hemstaden Norrköping?

Norrköping erbjuder ju roligare skog än Linköping, där jag bott senaste fyra åren, så jag hoppas absolut på mer orienteringspass!
Ser förstås även framemot flertalet stafetter under våren i Norrköpings-/Nyköpingstrakterna!

Snättringes damer tog sig ur fängelsecellen på Escape Room, men inom orienteringen är de fortsatt fast.

 

 

PELEG MITZAFON

 

Peleg Mitzafon, winter in Israel means competition season, how are you doing in the Israeli season? How is training progressing and what are your feelings towards Topp232023-season?

Even though it is competition season, for me I still use this period as base training before the real competition season in the summer (mainly JWOC (Junior-VM, reds.anm.) in Romania in July).

So I started the season focusing mainly on the physical side, trying to improve my PB at the track. I ran a new 3,000m PB of 9:01 3 weeks ago, which for me is a good sign that training is going the right direction and a good base to build on for the upcoming orienteering competition season.
Since then I switched the focus again for orienteering, and after 5 out of 8 rounds of the Israeli league I'm currently ranked 1st. Next week (3-4/3) there will be the Israeli championship which will be the highlight of the winter season!

As for the spring, I'm really looking forward to come back to Sweden before 10mila and I'm feeling exciting towards Top232023. The 10mila will be my most important and last competition in the spring. And after that it'll be all about JWOC in July!

 

 Peleg under Israeli League på en unik strandkarta.

 Kartan från Israeli League på strandkartan.

 

 

JOEL BÖRJESSON ERIKSSON

 

Joel Börjesson Eriksson, tu ha corrido un montón de orientacion en España y muchos competiciones... Eller vänta, det kanske är enklast för både dig och mig om vi tar det här på svenska. Hur ser vintern och träningen ut nere i Spanien och hur går det för dig framåt Topp23023-året?

Jag har haft mycket roligt i Spanien med mycket fysiskt krävande jobb som har stört träningsplaneringen en del. Både kartritning och ett hundratal timmar kontrollutsättning har gjort att jag känt mig sliten långa perioder men det ger träning och härdar det med. Under några lugnare dagar då kroppen fått återhämta sig något så har jag endå visat på bra träningsprestationer och formen har visat sig vara bättre än förväntat vilket är positivt. Jag flyttar till Osby, Skåne nu och ser det som positivt för min tekniska utveckling då jag är väldigt sugen att orientera på min nya hemort och massa nya kartor att prova.

 

 Joel med sin flickvän Linnea efter en Sportident-träning i Guardamar utanför Alicante.

 Nyritad karta som Joel ritat i Peguerinos utanför Madrid.

 Joel tar hem spurten mot en belgisk löpare på en masstartsträning i Guardamar.

 

Bildtext omslagsbild: Joel tar starten på en masstartsträning i Guardamar.

 

 

Uppdaterad senast: 2023-03-01 16:11:21 av Simon Hector

Skapad: 2023-03-01 15:44:03 av Simon Hector