Nyfiken på: Jonas Pannagel

Efter ett sommaruppehåll är intervjustafetten tillbaka och redo för hösten. Denna gång är det Jonas Pannagel som bjuder på nostalgi och en helt ny variant av orientering - i luften...

Vilken är din bakgrund inom Snättringe?

Första gången jag blev medlem i klubben var 1988. Då var jag 13 år och ville testa på orientering. Sedan hade jag ett uppehåll från ca 2005 och fram till 2019. Denna gång var det min son som ville prova på orientering. Så då var det bara att bege sig tillbaka till Källbrink igen.

Under min första period höll jag på med vår papperstidning Skubbaren. Jag var även ungdomsledare och fixade träningar, läger och massa annat skoj. Vissa perioder bodde man mer eller mindre i klubbstugan. 1995 (har jag för mig) byggde jag klubbens första hemsida och 1997 online-rapporterade vi från vårt ungdomsläger i Göteborgstrakten. Att blogga var inte uppfunnet på den tiden, men det var typ det vi gjorde. Det var inte så många som hade tillgång till internet på den tiden, men några online-besökare hade vi.

Vilket är ditt bästa Snättringeminne?
Oj, det finns ju ett drös. Men ett minne är när jag var med och höll i 25-manna-login på Huddingegymnasiet. Det var rätt häftig känsla att nattronda nere i stora skrivsalen klockan fyra på morgonen bland nästan 180 sovande 25-mannaorienterare. Minns att det var knäpptyst förutom ett svagt brus från ventilationen.

Vad har du för mål med din orientering?
Att ta mig i mål :)

Vilken är din favoritträning?
Jag tycker det är riktigt skoj att cykla mountainbike i Huddinges skogar.

Berätta något de flesta kanske inte vet om dig?
Jag har under några år varit med i två olika svenska varmluftballongteam som bland annat navigatör på några EM och VM. En högre nivå på orientering där man förutom att hitta till rätt punkt även måste ta hänsyn till vindens riktning och hastighet på olika höjder för att kunna ta sig dit man vill.

Vem lämnar du över stafettpinnen till?
Jag skickar vidare stafettpinnen till Fredric Johansson

Fyra snabba:
Medeldistans eller långdistans
Stafett eller individuellt
Punkthöjd eller sänka
Gömmaren eller Mörtsjön

Uppdaterad senast: 2022-08-23 16:39:36 av David Hector

Skapad: 2022-08-23 16:17:05 av Klubbinloggning SSK