Teknikträning

Plats:
Högmora förskola
Datum:
2024-06-11 (13 dagar sedan)
Tid:
18:00

Teknikträning någonstans i södra Stockholm för orange, violett och svart nivå. Alla är välkomna, träningen passar alla som springer orange bana och uppåt. Utmärkta teknikträningar för elitlöpare också! Alltid med ett genomtänkt syfte och med uthängda kontroller. 

Samling: Förskolan Högmora, se karta: https://maps.app.goo.gl/UJumiQ1tDfLJ8sts8. Infart till parkering från Södervägen. Lite ont om parkering på själva p-platsen, när den blir full går det bra att parkera längs Södervägen (men blockera inga in- och utfarter). Eller cykla!

Samåkning: Vi ses 17.40 i Huddinge centrum, vid bussterminalen, för samåkning till träningen. Meddela David på 070 437 65 81 så vi vet att du ska med!

Banor

Orange 4,2 km (avkortningsbar)

Svart 6,5 km (avkortningsbar).

Karta i skala 1:7500 för båda banorna. Kontrollerna markeras med småskärmar.

 

Syfte

Både orange och svart bana har momentbana i tekniskt intensiv terräng

Moment 1: Kontrollplock. Banorna inleds med kontrollplock med mycket riktningsändring. Var noga med riktningen ut från kontrollen och se till att hänga med hela vägen.

Avslappningssträcka: Efter kontrollplocken följer en enkel sträcka där du kan slappna av i din orientering. Samla ny kraft inför nästa del av banan.

Moment 2: Korridor-OL. En trixig korridor som kräver din fulla uppmärksamhet. Jobba hela tiden med både karta och kompass för att hålla dig inne i korridoren.

Moment 3: Riktning. Banorna avslutas med några kontroller där du kan släppa på lite mer och jobba med att hålla riktningen.

 

Livelox: Ja, troligen.

Träna själv: Kontakta David Hector för att få kartan för egen utskrift. Banan sitter vanligtvis ute hela veckan!

Om denna sida är tom så har informationen om veckans träning inte lagts upp riktigt ännu. Vi försöker lägga ut info senast söndagen innan, helst tidigare än så. Men ibland kommer det senare, tyvärr.