Teknikträning

Plats:
Fagersjövägen, parkering vid Högdalstoppen
Datum:
2024-05-21 (1 dagar sedan)
Tid:
18:00

Teknikträning någonstans i södra Stockholm för orange, violett och svart nivå. Alla är välkomna, träningen passar alla som springer orange bana och uppåt. Utmärkta teknikträningar för elitlöpare också! Alltid med ett genomtänkt syfte och med uthängda kontroller. 

Samling: 18:00 vid parkeringen vid Hökarängens bollplan/Högdalstoppen, Fagersjövägen. Se karta: https://maps.app.goo.gl/FtPgZiHK9nVFPr9g7. Det finns ganska gott om parkering, men vi är också ganska många så parkera tätt så får alla plats!

Samåkning: Vi ses 17.30 vid bussterminalen Huddinge C för samåkning. Meddela David på 070 437 65 81 att du vill åka med så vi vet!

Banor och kartor:
Fyra slingor på 2 km styck, samma för orange och svart (det är så mycket stigar i området att det knappt blir svårare än orange ändå). 

Alla slingor utgår från ett bo så först springer du ena slingan, sen nästa osv. Du tar så många slingor du vill och hinner!

Skala 1:7500 för alla idag. Kontrollerna markerade med små skärmar.

Övning: Nu går vi in i vårdatumstopps-perioden (naturskyddsregel) vilket innebär orientering i mer stadsnära skogsområden. Så då kör vi teknikintensiva slingor. Det finns sträckor där det går att springa på, men det är detaljrikt så var försiktig i ingången till kontrollerna. Hökarängsskogen har många stigar, men det betyder inte att det är enkelt för det.

En av slingorna går upp mot Högdalstoppen och erbjuder lite annan karaktär på orientering. 

Träna själv: Kontakta David Hector för att få kartan för egen utskrift. Banan sitter vanligtvis ute hela veckan!