Teknikträning

Plats:
Datum:
2023-04-18 (376 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: 18:00, Visättra IP, parkeringen. Se karta: https://goo.gl/maps/bcvEtP2pbPM8F9Er8 

Möjligt att åka med från Huddinge C, samling kl 17.40 vid bussterminalen. Skriv till David H, 070 437 65 81 eller Messenger för att se till att du får plats.

Banor:

Svart bana 9,8 km, med flera möjligheter till avkortning.

Orange bana 3,7 km

Svart bana finns i skala 1:7500, 1:10 000 och 1:15 000. Orange bana har skala 1:7500

Kontrollerna markerade med små OL-skärmar.

Övning: 

Beskrivning svart bana
Banor med långdistanskaraktär. På långdistans står vägval och genomförande i fokus. Och visst finns det gott om vägval på dagens banor, men tänk minst lika mycket på genomförandet! Försök förenkla kartbilden, fokusera på de stora sakerna och strunta i de små detaljerna. Gör du det kommer du kunna hålla uppe blicken mer, se var stråken går och undvika att fastna i varje trädfälle och brant. Det kommer göra minst lika mycket som vägvalet i sig.

Ett möjligt sätt att träna på är att stanna vid kontrollen, välja vägval men också välja ut vad du vill se på vägen. Sen genomför du sträckan, förhoppningsvis utan att stanna alls.

Sen är skogen i Flemingsberg fin, så passa på och njut! Springer du hela svarta banan kommer du möta två distinkt olika terrängområden, där utmaningarna förändras ordentligt.

Beskrivning orange bana
Idag är det mycket träning på gena-snedda. De flesta kontroller sitter nära ledstänger. När du genar mot en stig, tänk på att ”förlänga”. Är du osäker på vad som menas med ”förlänga”, hör med en ledare som gärna förklarar det för dig. På slutet av banan behöver du t.ex. följa höjden (K10) eller gå mot högsta punkten (K11). Lycka till!

 

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt.