Teknikträning

Plats:
Paradiset, Huddinge
Datum:
2023-03-21 (263 dagar sedan)
Tid:
18:00

Äntligen drar vi igång teknik-tisdagarna för året! Välkommen till årets första tisdagsträning. Har du varit med förut så vet du ungefär hur det fungerar, annars kan det vara bra att läsa nyheten här:

Tid: 18.00

Samlingsplats: Paradiset, Huddinge: https://goo.gl/maps/uViRJDcqvmKLEt5YA 

Vi samlas på parkeringen. Samåk gärna! 

Banor:

Svart
A: 9,0 km
B: 7,4 km
C: 5,6 km
D: 3,6 km

Orange
3,2 km

Karta i skala 1:7500 eller för svart även 1:10000.

Kontroller markerade med numrerade reflexstavar.

Övning:

Veckans övning är nattorientering i orienteringstekniskt krävande terräng. Håll god kontroll på riktning då många partier erbjuder risk för paralellfel. Snöfallet har dolt de mindre stigarna, och små sankmarker kan vara svåra att identifiera. Det krävs intensiv kartläsning för att hålla fast kontakten med den planerade rutten.

Orange bana har mestadels gott stöd av ledstänger för grovorienteringen. För kontrolltagning krävs fokus på riktning och detaljer i naturen. De mindre stigarna på det vänstra vägvalet (under strecket) till sista kontrollen är mycket svåra att identifiera under snön. Bäckarna går dock använda som ledstänger. Ett högervägval på sista sträckan kan använda de större tydligare stigarna.

Svart bana är 9 km, med många möjligheter till avkortningar. 3 föreslagna avkortningar är markerade på kartan. Ett begränsat antal tydliga ledstänger finns som stöd för grovorienteringen. God kartkontakt och noggrann riktning är framgångskoncept här.

Livelox: Ja.

 Träningsvärd/ansvarig ledare: David

 

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt.

Preliminärt Natt-OL Paradiset