Teknikträning

Plats:
Någonstans i södra Stockholm
Datum:
2022-09-06 (605 dagar sedan)
Tid:
18:00

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt. Ibland även gula banor, i dessa fall kommer detta att annonseras här i kalendern!

Samling: Rudans Friluftsgård, Haninge. Se karta:

https://goo.gl/maps/KFiqpDdpinVKXn1E8. Infart till parkering via Jordbro Industriområde, eller parkera på östra sidan av järnvägen.

Banor

Svart bana mäter 7,4 km, avkortningsbar till 5,8 km eller 3,6 km, se förslag på förkortningar på kartan
Orange bana: 2,6 km

Karta i skala 1:7500. Svart bana erbjuds även 1:10 000, men
rekommenderas ej pga hög detaljrikedom (men ni väljer)

Kontroller markerade med rödvit snitsel 

Övning: Kontrollplock!

Dags för kontrollplock!! Kontrollplock är en intensiv orienteringsform, där du sällan eller aldrig får slappna av i orienteringen. Försök hitta flytet i orienteringen och att inte stanna vid kontrollpunkterna, utan spring långsammare under sträckan istället om du behöver.

Det kommer att bjudas på mycket riktningsändringar, snabba beslut och massor av kontroller. Du möts av olika svårigheter såsom sluttning, orientering ovanpå höjder, flacka partier och lite öppnare mark också. Arbeta lugnt och metodiskt igenom hela banan.

För att bryta av så har svart bana även två lite längre sträckor där du får chansen att vila huvudet lite (nåja) och bryta av. Men låt dig inte luras med i ett högre tempo efter dessa sträckor, då blir det kontrollplock igen!

Tar du dig igenom hela svarta banan tar du inte mindre än 62 kontroller! Det är alltså i snitt 120 meter mellan kontrollerna. Sade vi att det är intensivt? Även orange bana har 19 kontroller, så det blir intensivt även här!

Träna själv: Hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!