Teknikträning

Plats:
Svartbäckens Skola, Vendelsö
Datum:
2022-08-30 (597 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: 18.00 vid Svartbäckens Skola, se karta: https://goo.gl/maps/vZa17cL8FLNTz1iF9 

Samåk gärna, fråga i Messenger-gruppen "Snättringes Träningspepp" så hittar du säkert någon att åka med!

Banor

Svart bana 8,2 km (avkortningar till 2,4 km, 3,9 km och 5,9 km)
Orange bana 4,2 km (avkortning till 2,8 km)

Skala 1:10 000 eller 1:7500 för svart, 1:7500 för orange. Karta Tyresta-Vendelsö (används sällan för träning)!

Kontrollerna markeras med träningsskärmar (15x15 cm)

Ca 350 m från parkering till start/mål. Det är förbjudet att springa i naturreservat, markerat med förbjudet område på kartan.

Övning:

Det är en vanlig orienteringsbana som beroende på den omväxlande terrängtypen bjuder på ett antal olika moment. Banan är krävande med intensiv orientering. Banorna inleder och avslutas i ett av Södertörns mest detaljrika områden, väster om Svartsjön. I detta område är banan av karaktären kontrollplock med mycket riktningsförändringar. Viktigt med aktiv orientering och att noga planera in och utgång från kontrollerna.

Det avslutade delen på de svarta banorna ligger på ett urklipp vid sidan om huvudbanan. Kartlupp rekommenderas för det område för de som väljer att springa med 10 000 del. Öster om Svartsjön ändrar terrängen karaktär en större höjd som bjuder in till högre fart samt banan har en del sträckor med vägval

På längsta banan finns en del med kurvbild på en flack höjd och i detaljfattig terräng som kräver hög noggrannhet med riktning för att undvika misstag. 

Bad i Svartsjön efteråt för den som är sugen(?)

Träna själv: Hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!