Teknikträning

Plats:
Bovallen, Finkmossvägen, Tumba
Datum:
2021-09-14 (13 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: 18:00 vid Bovallen (Kassmyra, söder om Tumba). Parkering och samling i slutet av Finkmossvägen, se karta: https://kartor.eniro.se/m/uapVa.

Banor: 4,6 km och 3,5 km

Utifrån de banfiler som lagts upp så verkar ingen av banorna vara orange. Men misströsta ej! Vi ordnar en orange bana utifrån de kontroller som är utsatta! Ca 3 km

Övning: Tävlingslik medeldistansbana. Banan är typisk för en medeldistans med en blandning av korta och längre sträckor, riktningsändringar och tekniskt intensiv orientering.

Just nu är det en tävlingsintensiv period, så är man sliten kan det vara lämpligt att köra banan i lugnt tempo. Utöka eventuellt banlängden med lite extra löpning, antingen i form av att köra båda banorna (som delvis är olika) eller genom stiglöpning.

Om du däremot inte är lika sliten och/eller inte tävlat så mycket i helgen, så rekommenderas det att köra träningen så tävlingslikt som möjligt. Värm upp ordentligt, och kör banan i tävlingsfart och så noggrannt du kan. Glöm då inte att jogga ner efteråt.

******

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt. Ibland även gula banor (nytt för i år!), i dessa fall kommer detta att annonseras här i kalendern!

Samling runt 18.00 (okej att komma 17.55-18.10, sprid gärna ut er för att minska trängsel). Vanligtvis uppmuntras samåkning men i rådande läge kan det vara lämpligt att bara åka med de du normalt umgås med. Ofta går det också att cykla (eller, om så krävs, åk kommunalt men undvik kollektivtrafiken just nu om du kan).

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Ibland gul bana ca 3 km (annonseras då här) Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Träna själv: Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!

Covid-regler: Träningen är öppen för alla medlemmar men vi måste se till att hålla avstånd

  • Parkera med SSK. OK Södertörn och Söders tränar också på tisdagar, vi har tydligt separerade samlingsplatser
  • En person ur din bil hämtar kartor åt alla
  • Håll avstånd till andra på samlingsplatsen. Uppehåll dig inte i onödan.
  • Handsprit finns tillgänglig
  • Ingen samling. Läs vad som väntar här på hemsidan och förbered dig därefter
  • Ingen gemensam start just nu, endast individuell träning
  • Åk hem så fort du är klar- men glöm inte att stryka dig från listan så att vi vet att alla är tillbaka. "Vanliga" skador förekommer fortfarande och därför håller vi koll på att alla kommer tillbaka. Sjukvårdsutrustning finns hos träningsansvarig.