Teknikträning sommar

Plats:
Charlottendal
Datum:
2021-07-27 (4 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: 18:00 vid torpet Charlottendal, Mörtsjöskogen. Vi samlas nere vid torpet! Se karta: https://kartor.eniro.se/m/j4gzm. Cykla gärna, om du kör bil rekommenderas parkering vid korsningen Mörtsjövägen/Flintvägen (nr 3 i kartan) pga mycket få P-platser vid Holken.

Banor:

Svarta banor: 

Lång 7,5 km (1:10 000, A4)

Medel 5,3 km (1:10 000, A4 eller 1:7 500, A3)

Kort 3,3 km (1:7 500, A4)

Orange bana: 3,2 km (1:7 500, A4)

 

Övning:

Långdistans i utmanande terräng med ett gäng luriga vägvalssträckor. En långsträcka har flera moment; först ska du välja en väg, därefter ska du genomföra den väl. Det kan även finnas flera mindre vägval längs ditt huvudvägval där du kan både tjäna och förlora tid beroende på vad du väljer. Generellt i Stockholmsterräng som denna är det bra att välja ett vägval som är hyfsat rakt, men det är inte alltid givet (det beror också på dig själv, så klart) och det finns ett gäng tuffa sträckor där det kan löna sig att titta en bit från strecket också. 

Övrigt: Banorna finns på Livelox och sitter ute till minst 15 augusti. Vid fint väder kan bad i Mörtsjön rekommenderas efter avslutad träning, det är varmt i vattnet!

 

Orientering på svart och orange nivå under sommaren 2021! Precis som vårens teknik-tisdagar alltså! 

Samling 18.00 vid plats som meddelas här senast söndagen innan träning. 

Moment, banlängder mm finns också då. 

Ingen anmälan utan bara kom!

 

Egen träning:

Passar inte dagen dig? Många av banorna kommer att finnas tillgängliga under hela juli (ej v 25 och 26 pga vårdatumperiod)- så då kan du springa när du vill under sommaren! Kartor kommer finnas under "Träningar för egen utskrift" här på hemsidan och i brevlådan utanför klubbstugan för upphämtning.