Teknikträning

Plats:
Alby Friluftsgård, Tyresö
Datum:
2021-06-01 (60 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: Ca 18.00 (17.50-18.10) vid Alby Friluftsgård (Tyresö), parkeringen med infart från Prästgårdsvägen. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/aeB2G OBS: Vi samlas vid parkeringen märkt med "1" men det går naturligtvis också bra att parkera vid parkering nr 2 (lite kortare att köra från Huddinge) och att gå de hundra metrarna till samlingsplatsen.

 

Banor: Svart bana 9 km (avkortningar 3,9 km/5 km/ 6,5 km)

Orange bana 3,1 km

Karta i skala 1:10 000 eller 1:7500 för svart, 1:7500 för orange

Kontrollerna är markerade med små skärmar.

Övning:

Spännande och omväxlande momentbana med fyra olika moment. Kom förberedd på en bana som kräver en hög koncentrationsnivå:

- Kurvbild som utöver kurvbild innehåller information om tomter/förbjudna områden, stora branter och staket. Notera att en del av kurvbilden är mycket diffus och inte är typisk söderortsterräng. Försiktighet rekommenderas för att undvika frustration. Koncentrationsnivå: Hög

- Kompass-sträckor i huvudsakligen flack terräng. Försök ta dessa med kompasskurs, även om det finns detaljer att läsa på. Koncentrationsnivå: Medel

- Korridor utan information utanför korridoren. Endast bana A kör denna. Koncentrationsnivå: Mycket hög

-Labyrint – Lite av ett försök – Här gäller att kunna hålla raka linjer med tydliga riktningsändringar Koncentrationsnivå: Hög 

 

Avkortningarna innebär att vissa moment plockas bort ur banan. 

Orange bana har kurvbild och labyrint som moment. 

Analysera efteråt i Livelox!

SISTA MÅLGÅNG: 19:45. Planera starttid och banlängd så att du hinner tillbaks innan dess.

 

*******

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt. Ibland även gula banor (nytt för i år!), i dessa fall kommer detta att annonseras här i kalendern!

Samling runt 18.00 (okej att komma 17.40-18.10, sprid gärna ut er för att minska trängsel). Vanligtvis uppmuntras samåkning men i rådande läge kan det vara lämpligt att bara åka med de du normalt umgås med. Ofta går det också att cykla (eller, om så krävs, åk kommunalt men undvik kollektivtrafiken just nu om du kan).

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Ibland gul bana ca 3 km (annonseras då här) Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Träna själv: Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!

Covid-regler: Träningen är öppen för alla medlemmar men vi måste se till att hålla avstånd

  • Parkera med SSK. OK Södertörn och Söders tränar också på tisdagar, vi har tydligt separerade samlingsplatser
  • Drop-in: Du kan starta när du vill mellan 17.40 och 18.10.
  • En person ur din bil hämtar kartor åt alla
  • Håll avstånd till andra på samlingsplatsen. Uppehåll dig inte i onödan.
  • Handsprit finns tillgänglig
  • Ingen samling. Läs vad som väntar här på hemsidan och förbered dig därefter
  • Ingen gemensam start just nu, endast individuell träning
  • Åk hem så fort du är klar- men glöm inte att stryka dig från listan så att vi vet att alla är tillbaka. "Vanliga" skador förekommer fortfarande och därför håller vi koll på att alla kommer tillbaka. Sjukvårdsutrustning finns hos träningsansvarig.