Teknikträning

Plats:
Högmora, korsningen Ågestavägen/Högmoravägen
Datum:
2021-05-18 (27 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: Runt 18.00 (17.50-18.10) i Högmora, korsningen Ågestavägen/Högmoravägen. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/knxx6 

Banor: Svart bana 9,8 km (gott om möjligheter till avkortningar). Orange bana 3,7 km.

Karta i skala 1:10 000 (A4) eller 1:7500 (A3)

Övning: 

Tekniskt intensiv bana. Stora delar av banan är "vanlig bana" på Kynäsberget, ett av de mest detaljerade områdena i Stockholm. Längs banan ett kontrollplocks-micro (både orange och svart bana) där det gäller att vässa skärpan ytterligare. En bit är också linje-OL. 

Vi är perioden där vi tar extra hänsyn till djurlivet, så vi springer i stadsnära områden idag och kommande veckor.

******

 

 

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt. Ibland även gula banor (nytt för i år!), i dessa fall kommer detta att annonseras här i kalendern!

Samling runt 18.00 (okej att komma 17.40-18.10, sprid gärna ut er för att minska trängsel). Vanligtvis uppmuntras samåkning men i rådande läge kan det vara lämpligt att bara åka med de du normalt umgås med. Ofta går det också att cykla (eller, om så krävs, åk kommunalt men undvik kollektivtrafiken just nu om du kan).

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Ibland gul bana ca 3 km (annonseras då här) Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Träna själv: Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!

Covid-regler: Träningen är öppen för alla medlemmar men vi måste se till att hålla avstånd

  • Parkera med SSK. OK Södertörn och Söders tränar också på tisdagar, vi har tydligt separerade samlingsplatser
  • Drop-in: Du kan starta när du vill mellan 17.40 och 18.10.
  • En person ur din bil hämtar kartor åt alla
  • Håll avstånd till andra på samlingsplatsen. Uppehåll dig inte i onödan.
  • Handsprit finns tillgänglig
  • Ingen samling. Läs vad som väntar här på hemsidan och förbered dig därefter
  • Ingen gemensam start just nu, endast individuell träning
  • Åk hem så fort du är klar- men glöm inte att stryka dig från listan så att vi vet att alla är tillbaka. "Vanliga" skador förekommer fortfarande och därför håller vi koll på att alla kommer tillbaka. Sjukvårdsutrustning finns hos träningsansvarig.