Teknikträning

Plats:
Mellanberg (typ Gladö Kvarn)
Datum:
2021-05-04 (7 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: Ca 18.00 (17.50-18.10) vid Mellanberg söder om Gladö Kvarn, se länk https://kartor.eniro.se/m/aTQWT 

Infart från Lännavägen, vägen till parkering markerad med blå linje på enirokartan. Besöksparkering för ca 20-30 platser markerat med 1, därefter parkering på de fickor som finns längs vägen (men se till att parkera ordentligt i så fall). Smal och gropig väg sista biten.

Banor: 8,5 km, 5,8 km, 3,4 km, Orange 3,2 km. (ingen gul bana)

Utsnitt ur nyritad karta 2020, skala 1:10 000 (några i 1:7500). Kontrollerna markerade med små skärmar.

Beskrivning: Banorna är av långdistanskaraktär. Lägg upp en plan för hur sträckan skall genomföras. Det kan vara att förenkla mot vissa detaljer så det går att hålla hög fart. Sänk farten och finorientera inför kontrolltagningen. Var noggrann med riktningen hela tiden. Thierry Gueorgiou  rekommenderar att man skall kolla kompassen minst var 20:e sekund. Ett mycket bra råd, då upptäcker man snabbt om det börjar gå snett så att riktningen kan korrigeras. Ha bra kartkontakt hela tiden för att undvika onödiga stopp. Man kan tappa mycket tid på en längre sträcka om man börjar bli osäker och tvingas till kartläsningsstopp.

Bana A har en ”snurr” på slutet. Var noga med att läsa mot rätt kontroll.

Analysera gärna med Livelox efteråt!

Från och med v 19 infaller vårdatumstoppet, vilket innebär att träningarna från och med kommande vecka byter till att vara mer av närområdes-karaktär. Fortfarande lika bra banor dock, men kom och spring idag så att ni får njuta av vildmarks-orientering!

 

 

****

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt. Ibland även gula banor (nytt för i år!), i dessa fall kommer detta att annonseras här i kalendern!

Samling runt 18.00 (okej att komma 17.40-18.10, sprid gärna ut er för att minska trängsel). Vanligtvis uppmuntras samåkning men i rådande läge kan det vara lämpligt att bara åka med de du normalt umgås med. Ofta går det också att cykla (eller, om så krävs, åk kommunalt men undvik kollektivtrafiken just nu om du kan).

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Ibland gul bana ca 3 km (annonseras då här) Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Träna själv: Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!

Covid-regler: Träningen är öppen för alla medlemmar men vi måste se till att hålla avstånd

  • Parkera med SSK. OK Södertörn och Söders tränar också på tisdagar, vi har tydligt separerade samlingsplatser
  • Drop-in: Du kan starta när du vill mellan 17.40 och 18.10.
  • En person ur din bil hämtar kartor åt alla
  • Håll avstånd till andra på samlingsplatsen. Uppehåll dig inte i onödan.
  • Handsprit finns tillgänglig
  • Ingen samling. Läs vad som väntar här på hemsidan och förbered dig därefter
  • Ingen gemensam start just nu, endast individuell träning
  • Åk hem så fort du är klar- men glöm inte att stryka dig från listan så att vi vet att alla är tillbaka. "Vanliga" skador förekommer fortfarande och därför håller vi koll på att alla kommer tillbaka. Sjukvårdsutrustning finns hos träningsansvarig.