Teknikträning

Plats:
Flottsbro
Datum:
2021-04-27 (1066 dagar sedan)
Tid:
18:00

Samling: Runt 18:00 (17:50-18:10, kom gärna inte prick 18 för att minska trängseln) vid Flottsbro, parkeringen. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/bV1Vd

Glöm inte att SMS-parkera bilen!

Banor: 

Långa 9,9 km
Mellan 5,9 km
Korta 3,4 km 

Skala 1:10 000 Långa, Mellan och Korta. 7500 del även på Mellan och korta banorna

 

Snitselband uthängt, definition finns på kartan

Övning: Kontrollplock med många riktningsändringar. Springer du hela långa banan blir det 55 kontroller, så många kontrolltagningar blir det.

Det här är en typisk övning där du bör fokusera på att springa rätt, inte snabbt. Ta det gärna lite långsammare, men prova att aldrig stanna, så hittar du nog ett flyt i orienteringen!

***

 

 

Teknikträning någonstans i södra Stockholm. Bra, genomtänkta teknikträningar för alla från orange grupp och uppåt. Ibland även gula banor (nytt för i år!), i dessa fall kommer detta att annonseras här i kalendern!

Samling runt 18.00 (okej att komma 17.40-18.10, sprid gärna ut er för att minska trängsel). Vanligtvis uppmuntras samåkning men i rådande läge kan det vara lämpligt att bara åka med de du normalt umgås med. Ofta går det också att cykla (eller, om så krävs, åk kommunalt men undvik kollektivtrafiken just nu om du kan).

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Ibland gul bana ca 3 km (annonseras då här) Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Träna själv: Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-fredag, tas ner under helgen) och du kan träna när som helst!

Covid-regler: Träningen är öppen för alla medlemmar men vi måste se till att hålla avstånd

  • Parkera med SSK. OK Södertörn och Söders tränar också på tisdagar, vi har tydligt separerade samlingsplatser
  • Drop-in: Du kan starta när du vill mellan 17.40 och 18.10.
  • En person ur din bil hämtar kartor åt alla
  • Håll avstånd till andra på samlingsplatsen. Uppehåll dig inte i onödan.
  • Handsprit finns tillgänglig
  • Ingen samling. Läs vad som väntar här på hemsidan och förbered dig därefter
  • Ingen gemensam start just nu, endast individuell träning
  • Åk hem så fort du är klar- men glöm inte att stryka dig från listan så att vi vet att alla är tillbaka. "Vanliga" skador förekommer fortfarande och därför håller vi koll på att alla kommer tillbaka. Sjukvårdsutrustning finns hos träningsansvarig.