Teknikträning natt

Plats:
Källbrinks IP
Datum:
2020-09-29 (20 dagar sedan)
Tid:
17:50

Samling:

17:50 vid Källbrinks IP. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/djDNY. Flera parkeringar finns, rekommenderad parkering är ”stora” parkeringen med infart i korsningen Gamla Stockholmsvägen/Dammtorpsvägen. OBS: Glöm inte att telefon-registrera din parkering med Easypark-appen! P-vakterna patrullerar ofta!

Allmänna färdmedel:

Buss 706 till Källbrinks Idrottsplats. För tidtabell se sl.se

Banor:

A-D: En bana med flera avkortningsmöjligheter. Hela banan mäter 9,4 km, markerade avkortningar: 3,4 km; 4,6 km; 5,2 km; 6,4 km; 7,6 km

 

Orange bana (bana E): 3,8 km

 

Karta i skala 1:10 000 (A4) eller 1: 7500 (A3 för svarta banorna, A4 för orange).

 

Kontrollerna är markerade med reflexstavar

Finns på Livelox som:

”Teknikträningssamarbetet Sydväst, vecka 40”

Beskrivning

Första natt-träningen för året! Nattorientering är speciellt eftersom sikten är begränsad, och känns därför ofta ganska svårt. Vissa påstår till och med att det blir roligare orientering, eftersom det är ännu mer tekniskt krävande, medan andra kan ha blandade känslor inför natt-OL. Målet med den här träningen är därför att höja självförtroendet för nattorientering inför den stundande vintersäsongen!

Banan är en bana där längre sträckor varvas med intensivare orientering i små slingor. Området är relativt stigrikt och väl lämpat för natt-orientering. För de längre sträckorna finns det ofta vägval som delvis kan utnyttja stigar- på natten kan det vara värt att springa mer enkla runtvägval än i dagsljus eftersom det då går att höja farten markant. Fundera över vägvalet innan du sticker iväg!

Känner du dig osäker på natt-OL kan man köra banan tillsammans med en vän. Ett tips: Kör slingorna åt varsitt håll, och välj olika vägval på de längre sträckorna. Då övar ni båda orienteringen!

Detta är kanske inte årets svåraste träning, men inte heller en enkel bana. För dig som känner dig säker på natt-OL är detta ett utmärkt tillfälle att hitta flytet i orienteringen och åter känna glädjen av en pannlampa på huvudet!

Analys

 

Analysera gärna med Livelox!

 

Samling 17:50. Samåk gärna till träningen, använd "Snättringes Träningspepp" för att hitta någon att åka med, det finns alltid plats över! Ofta går det också att cykla eller åka kommunalt

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Kan du inte komma på träningen men vill köra övningen ändå? Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-söndag, tas ner i slutet av helger) och du kan träna när som helst!