Teknikträning

Plats:
Lisebergsparken, Östberga
Datum:
2020-09-15 (7 dagar sedan)
Tid:
17:50

Samling: 17:50 i Lisebergsparken, närmaste adress är Sylvestergatan 58, i Östberga. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/SsVCQ. Hitta lämplig P-plats enligt gällande regler på gatorna i området och jogga ner till samlingsplatsen. Respektera P-reglerna tack!

Övning: Nu blir det sprintträningar på tisdagarna i två veckor! Kom ihåg att värma upp ordentligt (helt okej att komma innan 17.50 och värma upp så man hinner mer i dagsljus).

Sprintorientering, där fokus ligger på hög fart i löpning och att ta snabba beslut.

 

Bana A och B är likvärdiga och antingen kör du en av banorna eller kör du båda för att få lite längre distans. Kör antingen som intervall med vila emellan eller direkt efter varandra. 

 

Banor: "Svart" har två banor (A och B) á 3,1 km styck. Det finns även en enklare variant, "typ orange" ("Bana C"), på 2,8 km. Sprint är generellt enklare orientering men i högre fart vilket gör att den vanliga färgskalan är lite svåranvänd

 

Övrigt om banorna: Notera att opasserbar gränslinje (violetta tjocka linjer) är utmarkerad på kartan (alltså inget hinder som finns i verkligheten) detta för att det ska bli lite klurigare orientering.

Bana C (den enkla banan) är lagd för att dessa hinder inte ska påverka orienteringen alltför mycket.

Tänk på att visa hänsyn till trafik och övriga gående/cyklister i området.

Kontrollerna är utmärkta med röd/vita plastsnitslar.

Mitt på kartan finns ett grön markerat område (tomtmark) med omgivande staket runt, detta är ett gammalt kolloniområde som har rivits. Området finns kvar på kartan, detta påverkar främst bana B mellan kontroll 1 och 2 men ska inte påverka vägvalet. 

*********

Samling 17:50. Samåk gärna till träningen, använd "Snättringes Träningspepp" för att hitta någon att åka med, det finns alltid plats över! Ofta går det också att cykla eller åka kommunalt

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Kan du inte komma på träningen men vill köra övningen ändå? Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-söndag, tas ner i slutet av helger) och du kan träna när som helst!