Teknikträning

Plats:
Ågesta f.d. Kraftvärmeverk
Datum:
2020-09-01 (1344 dagar sedan)
Tid:
17:50

Samling: 17:50 vid f.d. Ågesta kraftvärmeverk, längs Vidjavägen halvvägs mellan Ågesta och Vidja. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/r1QwD . Parkering på grusytorna längs vägen.

Övning: Svarta banorna har kurvbilds-OL.

 

Övningens syfte är att träna att orientera efter brunbilden. Banan har variation av både flackare terräng och kuperad detaljerjade terräng med höga branter. På kartan finns därför alla branter som är markerade som opasserbara med.

Det gäller att vara med på kartan hela tiden, ta hjälp av större tydliga höjder och vara noga med ritningen. Att läsa in sig om man kommer bort är betydligt svårare på en kurvkarta.

Karta för svart bana har förutom brunbild även

-          större vägar,

-          större kraftledningar

-          opasserbara branter

-          små sankmarker

-          tomtmark

-          staket

-          öppen mark

Bana E (orange) har vanlig bana.

Banor: 

  • Svarta banor 8,8 km- 3,3 km. Skala 1:10 000, vi försöker ordna skala 1:7500 också
  • Orange bana 3,6 km

____________________________

Samling 17:50. Samåk gärna till träningen, använd "Snättringes Träningspepp" för att hitta någon att åka med, det finns alltid plats över! Ofta går det också att cykla eller åka kommunalt

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Kan du inte komma på träningen men vill köra övningen ändå? Oftast finns banorna upplagda på fliken "Träningar för egen utskrift" samt några utskrivna ex i brevlådan utanför klubbstugan. Om det inte gör det, hör av dig till davhector@hotmail.com så skickar vi kartan till dig! Banorna sitter alltid ute minst en vecka (måndag-söndag, tas ner i slutet av helger) och du kan träna när som helst!