Teknikträning

Plats:
Sätrastrandsbadet
Datum:
2020-06-02 (33 dagar sedan)
Tid:
17:50

Plats än så länge okänd. Troligtvis Sätra men det kan bli andra ställen också. Så fort vi vet kommer det att annonseras här!

Samling 17:50 vid Sätrastrandsbadet. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/6ObJ5. Exakt var kommer göras upp på plats för att se till att lämna avstånd till Söders och OK Södertörn. Parkera med SSK och inte med de andra klubbarna (finns gott om plats på parkeringen)

Övning: Kurvbilds-OL i starkt kuperad terräng. Här gäller det verkligen att tänka bort allt annat som finns och bara fokusera på kurvbilden. Svårt? Kanske, men väl värt. Så ta det lite lugnare om du behöver, och bli vän med höjdkurvorna. Kanske kommer du knappt ens att sakna alla stigar med tanke på att det är så många.

Även orange bana har kurvbild idag med bara höjdkurvorna kvar på kartan, men med vanlig karta på baksidan. Testa om du klarar dig utan den!

Banor: Svart bana 7 km med avkortningsmöjligheter, orange bana 3,5 km

 

Kontroller: Kontrollerna är en mix av små kontroller och fasta kontroller. Kontroller med kodsiffra under 40 små kontroller. Högre nummer är fasta kontroller.

 

Bad: Ta med badkläder för ett dopp i Mälaren efter genomförd bana.

 

Terräng: Terrängen är bitvis starkt kuperad. Det finns ett stort antal stigar och vägar i det stadsnära området.

 

Generell info:

Samling 17:50. Samåk gärna till träningen, använd "Snättringes Träningspepp" för att hitta någon att åka med, det finns alltid plats över! Ofta går det också att cykla eller åka kommunalt

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Kan du inte komma på träningen men vill köra övningen ändå? Kontakta David Hector på davhector@hotmail.com så skickar vi över en karta till dig för egen utskrift!