Teknikträning

Plats:
Någonstans i södra Stockholm
Datum:
2020-05-26 (119 dagar sedan)
Tid:
17:50

Samling: 17:50 vid Brosjöns badplats, mellan Vårsta och Tumba. Se karta: https://kartor.eniro.se/m/KWXrs

Parkeringen används både av oss, Södertörn och Söders så vi samlas fysiskt väl separerat från varandra (och vid olika tidpunkter). SSK samlas nere på stranden (Den ofrusne kanske rentav vill bada efteråt?)

Övning svart: Nu är det dags för att öva riktig "grundteknik"- det är dags för brunbild! Att kunna tolka och läsa kurvbilden är en av de viktigaste (och svåraste) momenten i orientering och idag övar vi på en karta med bara höjdkurvorna kvar (och tomtmark, och vissa branter). Det här är en övning i att förenkla och bara läsa på de största formationerna och strunta i allt annat. De stora höjderna är din vän, de små punkthöjderna, hjälpkurvesänkorna mm gör du bäst i att försöka se förbi på vägen framt. Kanske upplever du till och med att kartan blir mer lättläst utan alla stigar och tvåstrecksmossar?

Övning orange: Kartan är en vanlig karta, men även orange bana tränar på att försöka förstå och tolka kurvbilden. Det är mycket stigar i skogen, kanske gör man bäst i att fokusera mest på kurvbilden även här?

Banor: 7,6 km svart (+ 1,7 km extraslinga, ger 9,3 km för den som vill ha lång träning), avkortningsbar såklart. Orange bana är 3,5 km

Läs PM här!

Generell info:

Samling 17:50. Samåk gärna till träningen, använd "Snättringes Träningspepp" för att hitta någon att åka med, det finns alltid plats över! Ofta går det också att cykla eller åka kommunalt

Banor: Svart bana i längderna 3,5-10 km. Orange bana 3-4 km. Träningen passar alltså för orange grupp och uppåt.

Övning: Alltid ett genomtänkt moment som tränas i orienteringen, du ser vilket i översiktsplanen som finns här på hemsidan

Kan du inte komma på träningen men vill köra övningen ändå? Kontakta David Hector på davhector@hotmail.com så skickar vi över en karta till dig för egen utskrift!