Intervallträning+styrka, Källbrink

Plats:
Klubbstugan, Källbrinks IP
Datum:
2020-05-13 (1436 dagar sedan)
Tid:
18:00

Grundträningen fortsätter pga coronavirus och då är det viktigt att hålla i löpformen! Vi siktar på att springa lite längre intervaller på elljusspåret eller på löparbanan.

18-19 - Löpintervaller eller cykelintervaller

ca 19 - 19:30 - Styrka utomhus

 

Löpintervaller

Dagens pass: 3-4 x Elljusspåret i tröskelfart (ca 1,8 km). Tanken är att springa i ungefärlig tröskelfart, men möjlighet att springa max finns också.

3 min vila för den som kommer tillbaka först. Vi delar in oss i lite olika grupper så att det blir lagom med vila för alla

Vill man springa kortare kan man korta och ta bort svängen söderut.

Syfte: Lära sig vad tröskelträning är och prova på att försöka springa i den farten. I grundträning är tröskel ett bra sätt att få in många kilometer i hög fart utan att slita för mycket på kroppen.

Tröskelfart är kortfattat den fart där kroppen klarar av att transportera bort mjölksyra i samma takt som den produceras. Mer om tröskel här. Tröskel är mycket populärt just nu, inte minst dubbeltröskel (två tröskelpass på en dag) som många elitlöpare kör.

 

Cykelintervaller

Samling 18:00 vid klubbstugan med löparna.

Dagens pass: Preliminärt 8-10 x Brandvägen

 

Styrka

Efter intervallerna (ca 19:00-19:10) blir det ett kortare styrkepass (ca 30 min) utomhus. Ta med kläder för att köra ute och kanske något sittunderlägg/matta att vara på.