Teknikträning- natt

Plats:
Hellasgården, Nacka
Datum:
2019-10-15 (225 dagar sedan)
Tid:
18:00

Tisdagar under höstsäsong innebär alltid högkvalitativa teknikträningar någonstans i södra Stockholm. Passar för orange grupp och uppåt, men alla är välkomna. Även vuxna motionärer kan delta!

Samling: 18:00 vid Hellasgården, Nacka. Samling på stora parkeringen norr om vägen, se karta: https://kartor.eniro.se/m/OBMG0.

Går utmärkt att åka kommunalt från Slussen ut till Hellasgården, sök på sl.se 

Banor: Svarta banan är lagd med slingor så att du kan välja själv hur långt du vill springa. Springer du hela banan blir det 7,9 km.

Orange bana 3,1 km

Övning/genomförande: Nattorientering i fin terräng. Nu börjar tävlingssäsongen så smått lida mot sitt slut, även om det finns en och annan tävling kvar såklart. Därmed går vi in i grundträningsperioden, och med den följer mycket nattorientering.

Ta chansen att öva din natt-teknik! Fokusera på att träna in rätt mönster i tekniken:

  • Kompassen är din bästa vän! Utnyttja den och titta hellre för ofta än lite för sällan på kompassen
  • Förenkla, förstora, förtydliga vägvalen. Gå runt om du behöver men framför allt, fokusera på de stora sakerna i din orientering (stora höjder och mossar, stigar osv)
  • Ta det lugnt! Låt det ta tid om du behöver, kom ihåg att du aldrig kan springa ikapp bommad tid

Självklart kan du ha något annat fokus på din träning, följ då din träningsplan. Se detta som en rekommendation

Samåkning: Skriv gärna i Snättringes Träningspepp-grupp på Messenger om du behöver skjuts. Det finns alltid plats för alla!

Om du har plats över i bil, skriv gärna också så kanske någon annan kan åka med dig. Tillsammans ser vi till att alla kan vara med! 

Anmälan: Ingen anmälan för medlemmar i SSK, bara att dyka upp. På plats finns en lista som du skriver upp ditt deltagande på, samt stryker dig själv när du är tillbaka så att vi vet att ingen är kvar i skogen

Välkomna!