Teknikträning natt

Plats:
Ågesta Friluftgård
Datum:
2019-10-08 (1670 dagar sedan)
Tid:
18:00

Tisdagar under höstsäsong innebär alltid högkvalitativa teknikträningar någonstans i södra Stockholm. Passar för orange grupp och uppåt, men alla är välkomna. Även vuxna motionärer kan delta!

Samling: 18:00 vid Ågesta Friluftsgård (samling på stora parkeringen). Se karta: https://goo.gl/maps/6YtB4fNwg38XYfab7  

Banor: Längsta banan ca 9 km svart, och kortare banor ner till ca 3 km svart. Utöver detta en orange bana på 3-4 km.

Banor: 4,3-10 km svart och 2,3 km orange

Genomförande/övning: Nattorientering! Nu när kvällarna blir mörkare betyder inte det att man behöver sluta träna orientering, utan istället drar vi på oss pannlampan!

Nattorientering är lurigt eftersom man inte ser lika mycket. Detta gör att det kan vara värt att runda lite mer än vanligt för att få "säkra" vägval. Genom att springa lite mer t.ex. på en stig kan du hålla högre fart och därmed ta dig genom banan snabbare. Dagens träning är en klassisk OL-bana (fast mörkt). Ta det lugnt, orientera ordentligt och gör ditt bästa för att spika alla kontroller. Idag är det inte hög fart som gäller utan ta hellre ett extra kartstopp och läs in dig om du behöver!

Är du osäker på nattorientering kan ni med fördel köra två och två och ta varannan kontroll. Vi har hela vintern på oss att träna in natt-tekniken så kör gärna tillsammans med någon- det gäller speciellt ni som springer orange bana.

Läs hela PM här

Behöver du låna pannlampa? Säg till din ledare i god tid innan träningen så fixar vi det! SSK har gott om pannlampor för utlåning!

Samåkning: Skriv gärna i Snättringes Träningspepp-grupp på Messenger om du behöver skjuts. Det finns alltid plats för alla!

Om du har plats över i bil, skriv gärna också så kanske någon annan kan åka med dig. Tillsammans ser vi till att alla kan vara med! 

Anmälan: Ingen anmälan för medlemmar i SSK, bara att dyka upp. På plats finns en lista som du skriver upp ditt deltagande på, samt stryker dig själv när du är tillbaka så att vi vet att ingen är kvar i skogen

Välkomna!