Teknikträning sprint

Plats:
Tullinge centrum
Datum:
2019-10-01 (1677 dagar sedan)
Tid:
18:00

Tisdagar under höstsäsong innebär alltid högkvalitativa teknikträningar någonstans i södra Stockholm. Passar för orange grupp och uppåt, men alla är välkomna. Även vuxna motionärer kan delta!

Samling: 18:00 i närheten av Tullinge Centrum, se länk: https://kartor.eniro.se/m/he5AF. Bilburna parkerar lämpligtvis vid Tullinge centrum och värmer upp till samlingsplatsen (150 m). Går också utmärkt att åka pendeltåg dit. 

Kartorna finns vid samlingsplatsen och troligtvis kommer någon att vara där hela tiden, men för att vara på den säkra sidan är det lämpligt att lämna värdesaker hemma (eller i bilen, om man åker dit med bil. Vi kan hjälpas åt med att ta hand om sakerna)

Banor: Två slingor á 1,5 km. Orange bana kör samma banor idag.

Kartor i skala 1:4000, ekv 2,5 m. 

Genomförande: Sprintträning i hög fart. Värm upp ordentligt innan så att du inte drar på dig några onödiga skador, och så att du orkar köra snabbt hela vägen.

Denna vecka genomförs förslagsvis träningen enskilt, men man kan även starta i grupp om man så önskar, eller två och två och springa slingan åt varsitt håll. Välj den träningsform som passar dig bäst för dagen. Är det bara löpning/kondition du är ute efter kan man starta gemensamt, vill du fokusera på tekniken är det bättre att starta enskilt. 

Sprint handlar mycket om att optimera. Det finns ingen tid för misstag och vägval som skiljer 3 sekunder i tid kan vara avgörande. Längd på vägval är naturligtvis den viktigaste faktorn, men skarpa hörn, vändningar och trappor sänker farten. Kan man undvika detta kan det finnas tid att spara! Ha med er detta när ni väljer vägval.

Kom i tid för att undvika mörker, eller ta gärna med ett litet kartlyse.

Skor: Plastdubb rekommenderas. Ca 30 % skog, 40 % asfalt och 30 % gräsytor.

Samåkning: Skriv gärna i Snättringes Träningspepp-grupp på Messenger om du behöver skjuts. Det finns alltid plats för alla!

Om du har plats över i bil, skriv gärna också så kanske någon annan kan åka med dig. Tillsammans ser vi till att alla kan vara med! 

Anmälan: Ingen anmälan för medlemmar i SSK, bara att dyka upp. På plats finns en lista som du skriver upp ditt deltagande på, samt stryker dig själv när du är tillbaka så att vi vet att ingen är kvar i staden

Välkomna!