Teknikträning

Plats:
Brantbrinks IP, Tullinge
Datum:
2019-08-27 (1702 dagar sedan)
Tid:
18:00

Tisdagar under höstsäsong innebär alltid högkvalitativa teknikträningar någonstans i södra Stockholm. Passar för orange grupp och uppåt, men alla är välkomna. Även vuxna motionärer kan delta!

Samling: 18:00 vid parkeringen vid Brantbrinks IP, Tullinge (inte vid TSK:s klubbstuga, utan på parkeringen). Se karta: https://kartor.eniro.se/m/lIHrU

OBS: Brantbrink är välbesökt vid tidpunkten 18:00 och det kan vara svårt att hitta parkering. Samåk gärna och kom ev någon minut tidigt. Om det är fullt, parkera enligt gällande regler på gatorna i närheten.

Teknikmoment: 

Dagens träning är kurvbildsträning, dvs en karta där allt utom kurvbilden har tagits bort från kartan. Övningen blir därmed en specialisering i att förstå och tolka höjdkurvor. I och med att du inte har något annat att läsa på så tvingas du att läsa på höjdkurvorna och därmed lär du dig att förstå hur de bruna strecken fungerar. Hittar man flytet i detta kan man till och med tycka att det är "skönt" att slippa allt annat. 

Vad ska du tänka på?

  • Börja lugnt. Du kan aldrig springa ikapp en bomtid, utan se till att gå rakt.
  • Håll noga i kompassen, i och med att Brantbrinksskogen på många ställen är ganska så platt blir det också en jättebra kompassträning. 
  • Strunta i att du ser stigar, grönområden och annat. Genomför ditt vägval utan att låta dig påverkas av att en stor stig korsar din väg. Försök att inte bli störd av att vissa saker saknas på kartan

Banor:

Hela (svåra) banan mäter 10,5 km. Avkortningar finns ner till 4,3 km

Givetvis finns även en orange bana, längd 4,3 km men avkortningsbar. Även orange bana har kurvbild, men då med de största stigarna kvar på kartan. Banan är dessutom lagd så att det alltid finns en säker uppfångare i närheteen.

Samåkning: Skriv gärna i Snättringes Träningspepp-grupp på Messenger om du behöver skjuts. Det finns alltid plats för alla!

Om du har plats över i bil, skriv gärna också så kanske någon annan kan åka med dig. Tillsammans ser vi till att alla kan vara med! 

Anmälan: Ingen anmälan för medlemmar i SSK, bara att dyka upp. På plats finns en lista som du skriver upp ditt deltagande på, samt stryker dig själv när du är tillbaka så att vi vet att ingen är kvar i skogen

Livelox: Ja, förhoppningsvis!

Välkomna!