Klubbträning

Plats:
Klubbstugan
Datum:
2018-12-13 (95 dagar sedan)

Varje torsdag är det klubbträning från klubbstugan vid Källbrink. Träning finns för alla nivåer och åldrar. Efter träningen är bastun på och serveringen öppen. Träningen startar kl 18.00, samling vid klubbstugan.

Grön-vit grupp

Skog - Uteträning med pannlampa. Orientering eller spring i skogen.

Gul grupp

IP & elljusspår - Uteträning utan pannlampa. Olika former av lekar och spring på bollplan och i motionsspåret.

Orange grupp, blå grupp, juniorer, seniorer och alla andra

Snack OL! I den här övningen arbetar ni i par. Vanlig bana som ni tar varannan kontroll på. Det som är speciellt är att den som springer först ska prata och berätta allt som hen tänker på. När ni har tagit kontrollen byter ni och kompisen tar nästa kontroll och berättar allt man gör.

Vad är syftet? Alla har sin egen teknik och det är den ni delar med er av! Jag lovar nästan att du lär dig någonting smart som din kompis gör och kanske kan du också ge din vän lite tips?

Efter själva banan fortsätter träningen: Sätt dig med den du sprang med i bastun eller i fikarummet och diskutera. Säg minst två saker som du tänkte på att din vän gjorde (kan vara både saker du har lärt dig eller saker som din vän kanske ska tänka på). Det kan vara t.ex. "Smart att gå mellan branterna istället för stigen runt" eller "Där du bommade kanske det hade varit smart att gå upp på höjden för att läsa in dig snabbt". 

Om ni ska orka prata hela vägen så måste ni springa i lugnt tempo vilket passar bra så här dagen efter MSBN. 

Hela orangea banan mäter 5 km men det går att korta av. Hela fullsvåra banan (blå grupp mfl) är 8 km men även här finns det gott om avkortningsmöjligheter. Banorna är lagda på reflexstavarna.

Jag är ganska säker på att ni kommer att lära er något nytt i er teknik genom att lyssna på andra! Och det spelar faktiskt inte så stor roll om ni är jämna eller inte, ni kan lära av varandra ändå!

Välkomna!