Klubbträning+nybörjarkurs

Plats:
Klubbstugan
Datum:
2018-08-30 (108 dagar sedan)
Tid:
18:00

Varje torsdag är det klubbträning från klubbstugan vid Källbrink. Träning finns för alla nivåer och åldrar. Efter träningen är bastun på och serveringen öppen. Träningen startar kl 18.00, samling vid klubbstugan.

Hoppeskutt och Orienteringsskola

Hinderbana, karttecken, kartpromenad

Grön Vit

Vanliga banor. Vit har kontrollerna vid sidan av ledstången

Gul

Tre korta banor från ett bo. Ta banorna i olika ordning. Träna på att hålla riktningen. Kolla ofta på kompassen och syfta på något föremål framåt.

Orange

Sprintträning. Samling 18.00 vid klubbstugan för gemensam transport till Myrängen. De som vill kan också åka direkt till Myrängen och ansluta direkt till träningen, samling 18.20 vid parkeringen till Myrängsskolan: https://kartor.eniro.se/m/AzNJz

Två banor på ca 1,2 km vardera med en kort paus emellan. Detaljrik finorientering varvas med längre vägvalssträckor, se till att kunna tempoväxla!

Varierad terräng, skog blandas med stora mängder asfalt. Löparskor eller skor med gummidobb rekommenderas.

Blå grupp, juniorer och seniorer samt övriga vuxna

Sprintträning. Samling 18.00 vid klubbstugan för gemensam transport till Myrängen. De som vill kan också åka direkt till Myrängen och ansluta direkt till träningen, samling 18.20 vid parkeringen till Myrängsskolan: https://kartor.eniro.se/m/AzNJz. Givetvis inleds träningen med ett kort löpskolningspass.

Träningen består av en prolog och en omvänd "jaktstart". I prologen startar man med 15 sekunders mellanrum. Egen tidtagning gäller, ta med klocka :-). I finalen startar därefter den med längst tid på prologen, och så fram till den med bäst tid.

Både prologen och finalen mäter ca 1,2 km fågelvägen vardera men räkna med minst 1,7 km löpväg per bana

Varierad terräng, skog blandas med stora mängder asfalt. Gummidobb rekommenderas, annars löparskor. Kartan innehåller några sjukt detaljerade områden med vissa mycket små föremål redovisade...

Nedjogg och därefter transport tillbaka till klubbstugan.