Yngve Hedberg 1928-2024

Vår medlem Yngve Hedberg har efter ett långt liv lämnat oss vid en ålder av 95 år.

Yngve växte upp i Snättringe och bodde nära Gösta Teglind och Sven Roos som var aktiva i Snättringe SK. Yngve och hans bror började springa orientering och han blev medlem i klubben 1946. Yngve visade sig vara duktig löpare och fick ofta på 50 och 60 talet springa 1:a sträckan på de stora kavlarna, Tiomila, Kopparkavlen, Siljanskavlen m.fl. På Jukolakavlen 1969 i Finland bidrog Yngves insats på första sträckan på natten starkt till klubbens  25 placering.

Yngve var även en framstående skidorienterare och åkte många SM-tävlingar både i budkavle och individuellt. På den tiden var det långa banor med tävlingstider på 3 timmar eller mer. Det passade Yngve bra, han var en kämpe som aldrig gav upp. Stakning på isiga vägar med stålkantsförsedda skidor var något av hans specialitet.

Yngve hade ett företag som byggde ställningar. Vid våra arrangemanghade hade klubben stor nytta av hans yrkesskicklighet när det gällde att bygga upp en arena. Han var hjälpsam och ställde alltid upp vid våra egna tävlingar.

Begravingen äger rum torsdagen den 29 februari kl 10 i Brännkyrka kyrka. Anmälan till minnesstund på Fonus minnessidor senast 22 februari.

 

Skapad: 2024-02-15 20:58:52 av Rune Rådeström